Παρέμβαση Σαρίδη για τους Πυροσβέστες

Με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, πέτυχε και έλαβε τη θετική απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την πλήρη αποκατάσταση του ετερόκλιτου υπηρεσιακού καθεστώτος που υφίσταται στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ύπαρξη Μονίμων, Πενταετούς Υποχρέωσης αλλά και Εποχικών Πυροσβέστών.

propoli

Η ένταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών «Εκτός Λίστας Επιλαχόντων 2008-2009» στον πίνακα Επιτυχόντων – Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, συμβάλλει στην ομογενοποίηση του Σώματος και στην πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του και της επιχειρησιακής του εμπειρίας.

«Άδικη η διαιώνιση της επαγγελματικής τους ομηρίας»

Ο κ. Σαρίδης στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, σημείωσε την ανάγκη ένταξης του προσωπικού, που δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα και πλέον τα πληρούν, στην κατηγορία των πενταετούς υποχρέωσης.

Επανέλαβε ότι είναι άνθρωποι έμπειροι που έχουν εκπαιδευτεί από την ελληνική πολιτεία και είναι άδικη η διαιώνιση της επαγγελματικής τους ομηρίας.

Τέλος, μετά τη δέσμευση της υπουργού για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και επαναφορά της εργασιακής ισορροπίας του Πυροσβεστικού Σώματος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σαρίδης θα παρακολουθεί στενά την πορεία των δεσμεύσεων αυτών.

Loading