Παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Καμμένος

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής κατέθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

propoli

Ο κ. Καμμένος τήρησε τη δέσμευσή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που του ζήτησε να προχωρήσει σε παραίτηση για να μην κινηθεί η διαδικασία με την πρόταση μομφής εναντίον του.

Παραιτείται για να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία του

Στην επιστολή της παραίτησης του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή έχει στόχο να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία του προεδρείου του Κοινοβουλίου.

«Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των ΑΝΕΛ για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τη δυνατότητα που μου παρέχει ο κανονισμός της Βουλής.

Υποβάλλω ενώπιον σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων», επισημαίνει ο κ. Καμένος.

Η εκλογή του νέου αντιπροέδρου, τον οποίο θα προτείνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ και έθεσε εαυτόν εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Σκοπιανό ψήφισε υπέρ.

Loading