φωτό αρχείου

Πατούλης: «Προτεραιότητα η πλήρης κατάσβεση»

Συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους των περιοχών όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

propoli

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε από τους δημάρχους Μεγαρέων και Ραφήνας-Πικερμίου, Γρηγόρη Σταμούλη και Πιστικίδη Βασίλειο αντίστοιχα, για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για τις ανάγκες των δήμων σε υλικοτεχνική υποδομή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ ,ήδη έχουν διατεθεί υδροφόρα οχήματα και προσωπικό δήμων, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και περιορισμού των αναζωπυρώσεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δεκάδες εθελοντές, βοηθούν πρακτικά και ουσιαστικά το ηρωικό έργο των πυροσβεστών» και «προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών προκειμένου να μην τεθούν σε περαιτέρω κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επισημαίνει ότι «για μια αποτελεσματική πολιτική προστασία απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και πρόληψη. Η Πολιτεία και οι Περιφέρειες οφείλουν να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία σε όλη τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading