πΓΔΜ: Αποχώρηση του VMRO από τη Βουλή

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, στην πΓΔΜ, το αντιπολιτευόμενο κόμμα του VMRO αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Βουλή και τη συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση.

propoli

Μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται απίθανο για τον Ζόραν Ζάεφ να καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για την αναθεώρηση αλλά και για το επόμενο βήμα της συμφωνίας.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφάσισε πως ότι ήταν να συζητηθεί στη Βουλή, συζητήθηκε και δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση αναφορικά με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία και απορρίφθηκε από τον λαό μέσω του δημοψηφίσματος. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές […] καλούν την κυβερνητική πλειοψηφία να σταματήσουν τις τοποθετήσεις τους και να αρχίσουν την ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβέρνησης» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το VMRO.

Η οποία ανακοίνωση καταλήγει με την «από κοινού με την ηγεσία του κόμματος, ομόφωνα επιβεβαιώνουμε τη θέση ότι θα καταψηφίσουμε τις συνταγματικές αλλαγές».

Loading