Στην αντεπίθεση, υποβαθμίζει Καμμένο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ολοένα και κλιμακώνει η κυβέρνηση τον τόνο της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση ύστερα από το επιβεβλημένο πένθος για τους νεκρούς της Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθώντας τις σχετικές εισηγήσεις στενών συνεργατών του, αλλά και βουλευτών και κομματικών στελεχών ο Αλέξης Τσίπρας περνά από την άμυνα στην επίθεση.

Ναι μεν θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται απολογητικός για όσα συνέβησαν πριν δύο εβδομάδες, ωστόσο από εδώ και πέρα θα αναδεικνύει όλο και περισσότερο τις διαχρονικές ευθύνες της αντιπολίτευσης, κυρίως για την αυθαίρετη δόμηση.

Στο πλαίσιο της αντεπίθεσης και της μη παθητικότητας στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβάνεται και η άρνηση του Μαξίμου να σχολιάσει τις καταγγελίες γύρω από το πρόσωπο του νέου γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, ο οποίος “πέρασε και δεν ακούμπησε” από δύο γενικές γραμματείες υπουργείων, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον έχει συνδέσει στο παρελθόν με σκοτεινές διαδρομές αντισταθμιστικών ωφελημάτων στο υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας αύριο Πέμπτη έχοντας στο πλευρό του τον αναβαθμισμένο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο ΥΠΕΣ ή κάπου αλλού, καθώς και η ακριβής ώρα.

“Βλέποντας και κάνοντας”

Σε σχέση με τις νέες απειλές του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν στο Politik όσα είχαν πει κι όταν είχε προκύψει πρώτη φορά ζήτημα με τον υπουργό Άμυνας, μολονότι στη σημερινή (Τετάρτη) δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έβαλε τον όρο της υπερψήφισης από 180 βουλευτές:

Βλέποντας και κάνοντας.

Ο Ζόραν Ζάεφ έχει πολλά βήματα να ολοκληρώσει μέχρι να περάσει τη Συμφωνία, από το δημοψήφισμα έως τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όταν αυτά ολοκληρωθούν, τότε θα πρέπει να δούμε το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον σε λίγους μήνες και να ληφθούν τότε οι κατάλληλες αποφάσεις από όλους μας.

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ζητήσει ευρεία πλειοψηφία, η οποία δεν είναι καθόλου απίθανο να επιτευχθεί”.

Loading