INTIME

Ποντάρουν στη “λάιτ Χρυσή Αυγή” για να κόψει Κυριάκο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου ακούνε τα παχιά λόγια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ περί διαφοράς δέκα μονάδων και πάνω υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς εκλογές και υπομειδιούν.

Ιδίως όταν υποστηρίζουν στην Πειραιώς πως τις κατηγορίες του πληθυσμού στις οποίες απευθύνονται κυρίως τα μέτρα ανακούφισης που ψηφίζονται αυτό το χρονικό διάστημα στη Βουλή τις έχει έτσι κι αλλιώς στο τσεπάκι του το κυβερνών κόμμα, οπότε δεν κερδίζει τίποτα στην ουσία από την παροχολογία.

Πέρα από την εκτίμηση πως το κλίμα αλλάζει, αφού οι παροχές, οι αυξήσεις, οι απαλλαγές και οι προσλήψεις δημιουργούν κύμα ευφορίας, κυβερνητικές πηγές στέκονται και στη συνένωση των δυνάμεων στα δεξιά της ΝΔ οι οποίες μπορούν να της κάνουν μεγάλη ζημιά.

Η εκλογική σύμπραξη των Δημήτρη Καμμένου, Τάκη Μπαλτάκου, Κυριάκου Βελόπουλου, Φαήλου Κρανιδιώτη και Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που τη χαρακτηρίζουν “Χρυσή Αυγή λάιτ”, και ιδίως στην περίπτωση που κερδίσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι εξανεμίζει τις ελπίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδυναμία, αν όχι ακόμα και για την πρώτη θέση.

Ουδείς ανησυχεί για Καμμένο…

Παραδέχονται, ωστόσο, ότι ο δρόμος προς τις κάλπες είναι μακρύς και με τόσα “εγώ” μαζεμένα σε ένα κόμμα θα είναι δύσκολο να πάνε μέχρι τέλους όλοι μαζί.

Αυτή η εξέλιξη, φυσικά, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να ξαναβρεθούν στο Κοινοβούλιο.

Ουδείς, όμως, στο Μαξίμου ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Loading