Ποτάμι: «Η εθνικολαϊκιστική ρητορεία βρήκε καταφύγιο σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ»

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια και τις συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ, ο τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού, εξέδωσε ανακοίνωση.

propoli

Σε αυτή τονίζει ότι «η Βόρεια Μακεδονία για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο δίνει προβάδισμα στη συνεργασία της με ελληνικές επιχειρήσεις και αναγνωρίζει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την ελληνική Μακεδονία – από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών – ως την πρωτεύουσα δύναμη της περιοχής».

Προσθέτει δε ότι «η επίσημη ανάληψη εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, αποδεικνύει ότι η χώρα μας έκανε τη σωστή επιλογή επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών, ένα πρόβλημα που απομάκρυνε και έσπρωχνε τους γείτονές μας στην αγκαλιά της Τουρκίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ξέχασε στην επίσκεψή του στα Σκόπια τον έως χθες συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο, ο οποίος θα έστελνε μια ίλη τεθωρακισμένων να καθαρίσουν τα Σκόπια σε είκοσι λεπτά. Δυστυχώς για τη χώρα, η εθνικολαϊκιστική ρητορεία δεν έχει εξαφανιστεί – μαζί με τον κ. Καμμένο – άλλα έχει βρει καταφύγιο σε τμήματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, δυνάμεις που θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκές».

Loading