Ποτίζει τον Τσίπρα φαρμάκι, τον ποτίζει ροδόσταμο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή του στην κυβέρνηση ακόμα και σε σαρκαστικό τόνο- όπως για το ότι δεν θα προλάβει να “κάνει παρέλαση” στις 25 Μαρτίου- στο Μαξίμου συνεχίζουν την προσπάθεια στήριξης του προέδρου των ΑΝΕΛ!

Υπάρχουν, μάλιστα, κι εκείνοι που εκτιμούν πως η πρόβλεψη Καμμένου για εκλογές το Μάρτιο δεν είναι αντίθετη με σχετική σκέψη του Αλέξη Τσίπρα για εκλογικό αιφνιδιασμό.

Στο πλαίσιο, πάντως, στήριξης σε Καμμένο εντάσσεται, για παράδειγμα, η καθυστέρηση παραίτησης του Θανάσης Παπαχριστόπουλου, η οποία θα οδηγήσει- πλην απροόπτου- και στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ανοίξει ο διάλογος για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να μην διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες είχαν συγκροτηθεί νομότυπα κατά την έναρξη της κοινοβουλευτικής τετραετίας, αλλά στη συνέχεια έμειναν με λιγότερους από πέντε εκλεγμένους με τη “σημαία” τους βουλευτές.

Βεβαίως πρόκειται για μια διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά ακόμα κι αν επισπευστούν οι διαδικασίες τότε ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί και πάλι για συμπαιγνία με τον κ. Καμμένο, αφού μια αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής αυτήν τη χρονική περίοδο θα θεωρηθεί δώρο στους ΑΝΕΛ, ενώ θα αφήσει με το παράπονο τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος μολονότι έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο τέλος το Ποτάμι έμεινε χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα…

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τα έχει “σπάσει” με τον κ. Καμμένο, αλλά ο οποίος θα εισέλθει στη Βουλή αντικαθιστώντας τον κ. Παπαχριστόπουλο, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει.

Κάποιοι, μάλιστα, λένε πως τυχόν παραμονή του στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα είναι ένα ακόμα “δώρο” Τσίπρα στον πρώην υπουργό Άμυνας, ο οποίος πάντως για καλό και για κακό “φλερτάρει” εντόνως τις τελευταίες ημέρες με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ.

Βάζουν όρια

Ακόμα, εξάλλου, κι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να υψώσει τους τόνους απέναντι στον κ. Καμμένο, υπενθυμίζοντάς του και δημοσίως την αγαστή συμπόρευσή τους για τέσσερα χρόνια.

Με την ολόθερμη υποστήριξή του, όμως, στον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο ο κ. Καμμένος απειλεί να καθίσει στο σκαμνί, έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να ποτίζει για πολύ καιρό ακόμα “ροδόσταμο” τον κ. Καμμένο όσο εκείνος την ποτίζει “φαρμάκι”.

Loading