INTIME

Πουλάκης: «Οι δήμαρχοι δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης!»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κώστας Πουλάκης, με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ και τη μεταφορά του στους δήμους.

propoli

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είναι άσχετος, να μη γνωρίζει καθόλου το θέμα»!

«Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία έδειξε άγνοια αυτός ή αυτοί που τον συμβούλευσαν να κάνει την εξαγγελία του μέτρου, που μετά προσπαθούν να συμμαζέψουν, αλλά είναι ασυμμάζευτα», πρόσθεσε ο κ. Πουλάκης.

Για συνταγματικό πρόβλημα μιλά ο Κ. Πουλάκης

Ο γ.γ. του ΥΠΕΣ, εξάλλου, αναφέρθηκε σε συνταγματικό πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι η φορολογία και η είσπραξη είναι στο σκληρό πυρήνα της κρατικής πολιτικής και δεν μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε και ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμη και αν γίνει συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει τον μηχανισμό για να κάνει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.

«Διαχωρισμός πλουσίων και φτωχών δήμων»

Παράλληλα, έκανε λόγο για διαχωρισμό των δήμων σε πλούσιους και φτωχούς και υπογράμμισε ότι «τουλάχιστον 250 από τους 325 δήμους δεν θα μπορούν να ζήσουν με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τις κατοικίες και θα αναγκαστούν είτε να μειώσουν όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε να αυξήσουν τον “δημοτικό ΕΝΦΙΑ”. Έτσι, κάποιος σε απομακρυσμένο χωριό θα πληρώνει δυσανάλογα περισσότερο ΕΝΦΙΑ απ’ ό,τι στους πλούσιους δήμους».

«Καρφιά» για τη συνάντηση με τους δημάρχους

Μάλιστα, ο Κώστας Πουλάκης υποστήριξε πως οι δήμαρχοι στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, που είναι «στην πλειοψηφία τους προσκείμενοι στη ΝΔ», έφυγαν «απογοητευμένοι από τη συνάντηση» με τον κ. Μητσοτάκη, «γιατί δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «είναι σαφές ότι προσπαθεί να περάσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική από πάνω μέχρι κάτω ο κ. Μητσοτάκης», όμως «χρειάζεται και το στοιχείο της γνώσης, αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική να προσπαθήσει να την περάσει χωρίς να βάζει μόνος του τρικλοποδιές και προβλήματα με ανεφάρμοστες πολιτικές».

Loading