IN TIME

Που θα «σταυρωθούν» οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Το εξαιρετικό αποτέλεσμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το κόμμα βρίσκεται «πάνω» στο κύμα των πολιτικών εξελίξεων και στον προθάλαμο της εξουσίας, έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται μια υπερπληθώρα (υποψήφιων) υποψήφιων βουλευτών.

propoli

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που σε ορισμένους νομούς της χώρας οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλαπλάσιοι των θέσεων που υπάρχουν στα ψηφοδέλτια. «Μακάρι να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και όταν τα πράγματα δεν θα είναι θετικά για το κόμμα» σημειώνουν με νόημα παλαιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δώσει μάχες στα δύσκολα. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στις ήττες του 2009 και το 2015 οι τότε ηγεσίες κυριολεκτικά παρακαλούσαν στελέχη να είναι υποψήφιοι προκειμένου να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια, εισπράττοντας διαδοχικές αρνητικές απαντήσεις.

Η αναμονή για όσους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή όταν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Πειραιώς θα δώσει στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά στο Επικρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου ακούγεται έντονα για την πρώτη θέση, αλλά πέραν τούτου ουδέν…

Όσον αφορά στους πρωτοκλασάτους αυτοί έχουν ήδη «κλειδώσει» τις εκλογικές τους περιφέρειες. Για παράδειγμα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας θα συμμετέχουν οι νυν βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Βασίλης Κικίλιας και Θόδωρος Φορτσάκης. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Θάνος Πλεύρης, Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτρης Τσιόδρας και Άγγελος Συρίγος.

Στον νότιο τομέα της Β΄Αθήνας θα δοκιμαστούν ο Νίκος Δένδιας, η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Γιάννης Καλλιάνος και ο Διονύσης Χατζηδάκης. Στον βόρειο τομέα θα είναι υποψήφιοι οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως, Ζωή Ράπτη, Νίκος Ρωμανός, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Δημήτρης Καιρίδης.

Στον δυτικό τομέα του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα συμμετέχουν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος.

Στην Α’ Πειραιά ξεχωρίζουν οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νίκος Βλαχάκος, ενώ στη Β΄ Πειραιά ο Γιάννης Τραγάκης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Χριστίνα Τσιλιγγίρη και ο Λεωνίδας Δραγουμάνος.

Στη μάχη της Α΄ Θεσσαλονίκης δίπλα στους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη και Έλενα Ράπτη θα προστεθούν οι Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης, Άννα Ευθυμίου, Νίκος Καραγιαννακίδης, Δημήτρης Κούβελας, Βίκυ Νάκου, Σύνθια Σάπικα, Διαμαντής Γκολιδάκης και Γιάννης Παπαγεωργίου.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης κυριαρχούν τα ονόματα των Θόδωρου Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, Γιώργου Λαζαρίδη, Γιάννη Καραγιάννη και Φάνη Παππά.

Στους υπόλοιπους νομούς

Από εκεί και πέρα στην Αιτωλοακαρνανία θα δοκιμαστούν οι Κώστας Καραγκούνης και Μάριος Σαλμάς. Στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός, στην Αρκαδία ο Κωνσταντίνος Βλάσσης, στην Άρτα ο Γιώργος Στύλος, στην Αχαΐα οι Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσων Φωτήλας, στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούμπας, στα Γρεβενά ο Χρίστος Βλαχοκώστας και στη Δράμα ο Δημήτρης Κυριακίδης. Στον Έβρο θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου, στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη Θεσπρωτία ο Βασίλης Γιόγιακας, στα Ιωάννινα ο Κώστας Τασούλας, στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην Καρδίτσα ο Κώστας Τσιάρας, στην Καστοριά η Μαρία Αντωνίου, στο Κιλκίς ο Γιώργος Γεωργαντάς, στην Κορινθία ο Χρίστος Δήμας και στις Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Loading