«Πού θα αποσκοπούσε να κρύβαμε τους νεκρούς- Θα τους παίρναμε και θα φεύγαμε;»

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαίωσε πως υπήρξε «ανεπιβεβαίωτη πληροφόρηση για δύο νεκρούς».

propoli

Σύμφωνα με τον υπουργό ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να γνωρίζει την κατάσταση στο Μάτι και την ύπαρξη νεκρών αφού «ήταν στην Βοσνία».

Όπως είπε μιλώντας στον REAL FM «εκείνη την ώρα γινόνταν απίστευτη μάχη και από θάλασσα και από στεριά».

Ο υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε πως υπήρξε «ανεπιβεβαίωτη πληροφόρηση για δύο νεκρούς», ενώ αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν να γνώριζε η κυβέρνηση για τους νεκρούς αλλά για επικοινωνιακούς λόγους να μην έκανε ο πρωθυπουργός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αναφορά στα θύματα διερωτήθηκε «που θα αποσκοπούσε να κρύβαμε αν είχαμε νεκρούς». «Θα παίρναμε τους νεκρούς και θα φεύγαμε;», είπε χαρακτηριστικά. «Μία ώρα μετά βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μίλησε για 20 νεκρούς», συμπλήρωσε.

Για όσους υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως και οι πρωθυπουργοί της Ν.Δ. που διαχειρίστηκαν μεγάλες κρίσεις στο παρελθόν δεν είχαν παραιτηθεί.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφορικά με την επόμενη μέρα στο Μάτι, μίλησε για σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν άμεσα «ακόμα και στις επόμενες μέρες», στην κατεδάφιση μαντρών που εμπόδισαν πολίτες να φτάσουν στην παραλία. «Οι μάντρες θα πέσουν άμεσα», σημείωσε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακή πολιτική που θέλει να εκμεταλλευτεί τον πόνο τον θυμάτων στο Μάτι.

Loading