Πού κατεβαίνουν υποψήφιοι οι υπουργοί

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει την Παρασκευή αναμένεται να εγκρίνει και να βάλει την τελική πινελιά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τοπικές οργανώσεις αναμενόταν να είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους μέχρι χθες (Τρίτη) βράδυ και σε αυτές το 30% θα αφορούσε στελέχη προερχόμενα από την Προοδευτική Συμμαχία.

Σίγουροι υποψήφιοι είναι οι υπουργοί- εκτός από τους Γιώργο Χουλιαράκη και Στέργιο Πιτσιόρλα που αποσύρονται από την πολιτική- κι όσοι από τους νυν βουλευτές το επιθυμούν.

Όπως πληροφορούμαστε, στην Α’ Αθηνών κατεβαίνουν υποψήφιοι οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπως και η Θεανώ Φωτίου, αλλά κι ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης.

Στο Βόρειο Τομέα φαίνεται πως έχουν “κλειδώσει” ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τάσος Πετρόπουλος κι ο Γιάννης Μουζάλας.

Στο Δυτικό Τομέα θα είναι ο Πάνος Ρήγας κι ο Δημήτρης Βίτσας και στην Ανατολική Αττική ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα είναι υποψήφια στη Μαγνησία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Μεσσηνία, ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα και οι Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης στα Χανιά.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, άλλωστε, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στις απανωτές συσκέψεις χθες παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Ως προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κι εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, ο οποίος θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η απόφαση θα ληφθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με επικρατέστερη για να αναλάβει αυτόν το ρόλο να θεωρείται η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Περιορισμένες συγκεντρώσεις

Η ομάδα που συνεδριάζει εν είδει πρωινού καφέ στην Κουμουνδούρου υπό την κυρία Αχτσιόγλου, όταν απουσιάζει ο πρωθυπουργός, αποτελείται από τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Την ίδια ώρα, κομματικές πηγές αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο θα είναι λιγότερες από την αντίστοιχη των ευρωεκλογών, αφού συζητούνται διάφορες εναλλακτικές.

Loading