INTIME

Προεκλογικός «καύσωνας» και επιφυλακή στη ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στη ΝΔ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κηρύξει το κόμμα σε επιφυλακή, μιας και ο προεκλογικός καύσωνας δεν επιτρέπει χαλάρωση.

Στην Πειραιώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το Μέγαρο Μαξίμου να επιδιώξει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο, μιας και η προσπάθειά του Αλέξη Τσίπρα να… πείσει το πολιτικό προσωπικό ότι σχεδιάζει τετραπλές εκλογές τον Μάιο θυμίζει εκείνον που δείχνει επίμονα και αποπροσανατολιστικά το δέντρο, με σκοπό να μην παρατηρήσει κανείς το… δάσος.

Στην αυριανή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαμηνύσει σε όλον τον κομματικό μηχανισμό ότι το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να βρίσκονται άπαντες στις επάλξεις. «Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά, το ίδιο αποφασιστικά, χωρίς να χάσουμε ούτε ημέρα λόγω καλοκαιριού. Δεν χαλαρώνουμε ούτε στιγμή» εξηγούν στo «Politik» συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, δίνοντας τον τόνο όσων θα επισημανθούν στην… προεκλογική συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου. «Θα τους ασκήσουμε αντιπολιτευτική πίεση μέχρις εσχάτων» προσθέτουν, καθιστώντας σαφές πως ακόμα και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου κομματικά στελέχη θα «οργώδουν» τη χώρα μεταφέροντας παντού το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία

Άλλωστε το μέγα ζητούμενο της Πειραιώς ήταν και παραμένει η επίτευξη της αυτοδυναμίας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της ΝΔ να έχει τον απόλυτο έλεγχο των πολιτικών πρωτοβουλιών και συνακόλουθα να οδηγήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής που θέσπισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει την Πέμπτη στην Κρήτη.  Στη Σητεία θα συναντηθεί με ψαράδες και παραγωγικούς φορείς, στην Ιεράπετρα θα λάβει μέρος σε σύσκεψη για τη λειψυδρία ενώ θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και από εκεί στο δήμο Μαλεβιζίου, στην τελετή ονοματοθεσίας της δυτικής περιμετρικής σε οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο Θα ακολουθήσουν άλλες δυο περιοδείες του σε Δυτική Μακεδονία και Κεφαλλονιά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Ηράκλειο και Λασίθι

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου έχει ως εξής:

Πέμπτη 19/07/2018

Σητεία:
7.20πμ: Συνάντηση με Ψαράδες
8.00πμ: Συνάντηση με τον δήμαρχο Σητείας Θεόδωρο Πατεράκη στο Δημαρχείο καθώς και με παραγωγικούς – επιστημονικούς φορείς της περιοχής
9.00πμ: Βόλτα στο λιμάνι της Σητεία

Ιεράπετρα:
10.30πμ: Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο στη Μητρόπολη
11.00πμ: Βόλτα στα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης
12.00μμ: Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη στο δημαρχείο.
Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Κρήτης στο δημαρχείο Ιεράπετρας με θέμα: «Λειψυδρία στη Κρήτη – Δίνουμε Λύσεις»

Άγιος Νικόλαος
14.30: Γεύμα με θεσμικούς του Αγ. Νικολάου στο  Ξενοδοχείο Pleiades Luxurious Villas στον Αγ. Νικόλαο (περιφερειακή οδό)

ΟΡΟΠΕΔΙΟ 
17.50: Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη στο δημαρχείο και ανακήρυξη του προέδρου της ΝΔ ως επίτιμου δημότη
18.10: Βόλτα στα μαγαζιά του Τζερμιάδου και συνάντηση με κατοίκους σε καφενείο  της περιοχής
18.30μμ: Αναχώρηση  για Ηράκλειο

Ηράκλειο:
19.30: Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraklion Central
(Κορωναίου 26 και Αγ. Τίτου, Ηράκλειο)

20.30: Εκδήλωση ονοματοδοσίας οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» στο Γάζι, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Μαλεβιζίου, κ. Κώστα Μαμουλάκη

 

Loading