Προπαγανδίζει τις Πρέσπες στη Θεσσαλονίκη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
«Ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, όχι στο μίσος και στον εθνικισμό», τιτλοφορείται η εκδήλωση στην οποία είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας -όπως κι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης- τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό, ο πρωθυπουργός σχεδίαζε ένα ταξίδι στη Βόρειο Ελλάδα και δη στην άτυπη πρωτεύουσά της προκειμένου να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής ιδίως σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή.

Στο Μαξίμου θεωρούν πως αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει η προπαγανδιστική καμπάνια με σημαιοφόρο τον κ. Τσίπρα, από τη στιγμή που η Συμφωνία αναμένεται να έλθει προς κύρωση από την ελληνική Βουλή ακόμα και στα μέσα Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, πάντως, ο πρωθυπουργός θέτει στην άκρη τις στοχευμένες επισκέψεις του ανά τη χώρα- στα Καλάβρυτα για τους αγρότες, στην Κάλυμνο για τους νησιώτες- επικεντρωνόμενος στις διεθνείς επαφές.

Η αρχή γίνεται, βεβαίως, την Παρασκευή με την- υποβαθμισμένη όπως κι αν έχει- επίσκεψη στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιστοίχως.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (10-11 Δεκεμβρίου) ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Μαρακές (Μαρόκο) για την υπογραφή του Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αρκετά κράτη.

Κοινοβουλευτικές μάχες

Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί στις κοινοβουλευτικές μάχες που τον περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους, με κορυφαία φυσικά εκείνη του προϋπολογισμού.

Ωστόσο στο Κοινοβούλιο θα φτάσουν μέσα στο Δεκέμβριο κι άλλα νομοσχέδια που σχετίζονται με τα κυβερνητικά μέτρα ανακούφισης που η αντιπολίτευση αποκαλεί παροχολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά κι από την τυπική έγκριση του Eurogroup αυτήν την εβδομάδα η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων θα εισαχθεί ως ξεχωριστή τροπολογία για ευνόητους λόγους, αφού ο κ. Τσίπρας θα έχει άλλη μια ευκαιρία να διαφημίσει το νέο, μεταμνημονιακό ξεκίνημα της κυβέρνησής του από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

 

 

Loading