«Προσωπικές στρατηγικές διέλυσαν το Ποτάμι»

Στις εξελίξεις που αφορούν το εσωτερικό του Ποταμιού, αλλά και στη Συμφωνία των Πρεσπών και την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με την ανεξαρτητοποίηση των τριών βουλευτών που αποχώρησαν από το Ποτάμι με αποτέλεσμα να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Γ. Μαυρωτάς τόνισε ότι «η στάση των τριών βουλευτών ουσιαστικά υπονόμευσε το Ποτάμι, γιατί αν ήτανε η στάση του Ποταμιού και στην ψήφο εμπιστοσύνης και αργότερα στην κύρωση των Πρεσπών μια συμπαγής στάση νομίζω ότι δε θα είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα τροφή.  Εκεί πέρα αν θέλετε έπαιξαν ρόλο και κάποιες προσωπικές στρατηγικές που είχαν εκδηλωθεί ήδη από πολύ πιο πριν, δηλαδή ο κύριος Δανέλλης έβλεπε προφανώς προς τα αριστερά, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος έβλεπαν προς τα δεξιά. Και με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη ψήφο εμπιστοσύνης δώσανε το πλήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού».

«Νομίζω γενικά ότι υπάρχει στο Κοινοβουλευτικό μας σύμπαν μια συνήθεια να ψηφίζονται κάποιοι συγκεκριμένοι βουλευτές από συγκεκριμένους ψηφοφόρους ενός κόμματος και στη διάρκεια της ίδιας της κοινοβουλευτικής περιόδου να αλλάζουν κόμμα. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κανονικά θα έπρεπε να παραδίδουν την έδρα», εκτίμησε στη συνέχεια ο Γ. Μαυρωτάς.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανού, για σενάριο συμπόρευσης του Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Μαυρωτάς, εκτίμησε «ο Γρηγόρης κάνει μεγάλο λάθος και ίσως αυτό είναι μια από τις εμμονές που είχε, επειδή έβλεπε ότι το Ποτάμι δεν εταιροπροσδιορίζεται, δηλαδή δεν έμπαινε σε αυτό το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που ήθελε να δημιουργηθεί ο Γρηγόρης με την έννοια ότι θα καταψηφίζουμε ότι φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι εμείς θα υπερψηφίζουμε τις θέσεις μας είτε αυτό το νομοσχέδιο το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία σε κάποια επόμενη κυβέρνηση».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τα επόμενα βήματα του Ποταμιού, ο Γ. Μαυρωτάς τόνισε «πρέπει να εκπέμψει το πολύ διακριτό του στίγμα, ότι το φιλελεύθερο πολιτικό κέντρο δεν έχει τα στοιχεία λαϊκισμού που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα στοιχεία συντήρησης, που όλο και στρίβει πιο δεξιά η Νέα Δημοκρατία».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια Συμφωνία που ούτε να την εξιδανικεύσουμε πρέπει, αλλά ούτε και να την δαιμονοποιήσουμε. Απλώς μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε λίγο το κεφάλι από την άμμο, να σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να δώσουμε μια λύση η οποία θα μπορέσει να αντέξει και στο μέλλον, με την έννοια ότι θα σπάσουμε το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία που de facto έχει κατακτήσει διεθνώς η πΓΜΔ. Επίσης αναβαθμίζεται γεωπολιτικά ο ρόλος μας», δήλωσε ο βουλευτής Αττικής, σε σχέση με την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

Για τον κατώτατο μισθό

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά περίπου 11%, είναι προϊόν προεκλογικής τακτικής.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα είχε νόημα εάν αυτό συνοδευόταν, από τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Δηλαδή εάν συνοδευόταν από κάποια μείωση εισφορών. Γιατί αλλιώς θα γυρίσει μπούμερανγκ, να μην αντέξουν οι μεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες αφορά περισσότερο αυτό το μέτρο και αναγκαστούν να προβούν σε ορισμένες απολύσεις, προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις. Μια οικονομία που είναι στάσιμη, να το κάνει αυτό, μάλλον είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Loading