Πρωταγωνιστικός ρόλος Χαρίτση στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωταγωνιστικός ρόλος Χαρίτση στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Αυτήν τη στιγμή διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου το νέο ηγετικό επιτελείο, στο οποίο προεξάρχουσα θέση θα έχει ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως άλλωστε φάνηκε κι από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο κατά την οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στον πρώην υπουργό Εσωτερικών δεν πιστώνεται μόνο το κυβερνητικό του έργο και στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά και το επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, ρίσκο του να βάλει υποψηφιότητα στον τόπο καταγωγής του, τη Μεσσηνία, κι όχι σε κάποια πιο κεντρική εκλογική περιφέρεια.

Ο κ. Χαρίτσης, επίσης, είναι αναβαθμισμένος και χάρη στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Μεσσηνία, αφού είναι η μοναδική εκλογική περιφέρεια της χώρας στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει άνοδο στο ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Ειδικότερα, σε αυτόν το νομό της Πελοποννήσου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την Κυριακή των εκλογών 30,63% τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό του το 2015 ήταν 30,05%, εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 0,13%.

Η κομματική, μάλιστα, οργάνωση στη Μεσσηνία είναι ιδιαιτέρως υπερήφανη για την πανελλαδική αυτή επιτυχία, μία επιτυχία η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της σημαντικής δουλειάς που έχει γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και σημαντικό κομμάτι της αποδίδεται στον κ. Χαρίτση, κατά την ίδια οργάνωση.

Ξεκίνησε η σκληρή αντιπολίτευση

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση και το δείχνουν από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάζουν στον κίνδυνο διαμεσολάβησης υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων από μέλη της κυβέρνησης με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και τα οποία εκπροσωπούν την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του ΣΕΒ, καθώς και στην απευθείας λογοδοσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, επισημαίνουν την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη να καταγγέλλει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού ως άμισθης συμβούλου, αλλά να τοποθετεί ως υφυπουργό Δικαιοσύνης τον Δημήτρη Κράνη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε προσφάτως από την θέση του αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου.

Loading