ΙΝΤΙΜΕ

«Πρόταση μομφής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

“Αφιερωμένη” στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να είναι η σημερινή (Δευτέρα) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη!

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, θα επικεντρώσει στον πρόεδρο της ΝΔ εν είδει προοιμίου στην κοινοβουλευτική τους αντιπαράθεση με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης, διαδικασία που ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει την πρόταση μομφής που καταθέτει το απόγευμα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε πρόταση μομφής στην ουσία κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν απίθανο το ενδεχόμενο να καταψηφίσει την κυβέρνηση η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Επισημαίνουν, πάντως, πως θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία κυβερνητικό στέλεχος να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

“Όχι κεραυνός εν αιθρία ο Θεοχαρόπουλος”

Όσον αφορά την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, κομματικές πηγές σημειώνουν πως δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, με την έννοια πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή προγραμματική διακήρυξη και είναι κόμματα τα οποία συνεργάζονται στο πλαίσιο του δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου το οποίο έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με προσωπικότητες κι άλλες κινήσεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς κι Αριστεράς.

Υπενθυμίζουν, άλλωστε, ότι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα δώσει τη μάχη των εκλογών στις 26 Μαΐου, υπογραμμίζοντας πως δεν ενοχλεί τόσο η υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου αυτή καθεαυτή, αλλά η συγκρότηση μιας ευρύτερης προοδευτικής αριστερής συμμαχίας, η οποία κατέστη εφικτή μετά από την έξοδο από τα μνημόνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναδιάταξε συνολικώς το πολιτικό σύστημα.

Σε σχέση με το αντάλλαγμα της υπουργικής καρέκλας για την υπερψήφιση από τον κ. Θεοχαρόπουλο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πάντοτε με βάση πηγές από την Κουμουνδούρου, αυτή η συζήτηση γίνεται από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τις διεργασίες οι οποίες έχουν συμβεί στο πολιτικό σύστημα τους τελευταίους μήνες.

Επιμένουν, σε αυτό το πλαίσιο, πως δεν μιλάμε πλέον με τους όρους που μιλούσαμε το 2016 ή το 2017, αφού η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και σχεδιάζει με διαφορετικό τρόπο το μέλλον της.

Loading