Πρόωρες εκλογές θέλει ένας στους δυο Έλληνες

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Ωριμάζει στην κοινωνία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue, η σκέψη για πρόωρες εκλογές, καθώς ένας στους δυο Έλληνες θέλει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Με το 55% των Ελλήνων να είναι πλέον πεπεισμένο ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει στο εγγύς μέλλον είναι προφανές ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί «εξόδου από την κρίση» δεν… προχωρά στην κοινωνία, όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με επικοινωνιακούς τρόπους να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας. Οι ισχυρισμοί του περί ανάπτυξης και εξόδου από τα μνημόνια δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Για αυτό και όσο περνά ο καιρός, τόσο η ψαλίδα στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώνει, με την τελευταία μέτρηση να δείχνει ότι η απόσταση έχει εκτοξευτεί στις… 56 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 74% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, αναγνωρίζει ότι η ΝΔ είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.

Απόδειξη ήττας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και η απάντηση του κόσμου στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 42% των ερωτηθέντων, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Πειραιώς, αξιολογώντας τα στοιχεία του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για την αντιπολιτευτική τους τακτική η οποία, όπως τονίζουν, αποδίδει καρπούς «και αυτό φαίνεται στην πράξη». Όσον αφορά στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μέτωπο της οικονομίας.

“Καθαρή έξοδος” με “βρώμικα μέτρα”

Όπως επισημαίνουν η περίφημη «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από τα μνημόνια θα γίνει με «βρώμικα μέτρα», υπενθυμίζοντας τις έγγραφες δεσμεύσεις Τσίπρα-Καμμένου για ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία και εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα μάλιστα  με τους ίδιους, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε αυτή τη φάση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κίνδυνος πισωγυρίσματος από μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία ναρκοθετώντας το μέλλον της χώρας».

Όπως παρατηρούν, πλέον το ερώτημα είναι ποιος μπορεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα να διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία, ώστε αυτή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Η απάντηση είναι ότι προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν. Μια ισχυρή Κυβέρνηση της Ν.Δ. που θα έχει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι ο ασφαλής δρόμος για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις» καταλήγουν.

Loading