INTIME

ΠτΔ: Η ομογένεια μας δείχνει τον δρόμο

Μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση με τηλεφωνική επικοινωνία κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε ότι η «ομογένεια μας δείχνει τον δρόμο, ώστε υπό όρους αρραγούς ενότητας να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα, την πορεία της χώρας μας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και την υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης ευημερία όπως ταιριάζει στην δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας».

propoli

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση που έγινε για την ομογένεια, παραβρέθηκαν η προεδρική φρουρά στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην καθιερωμένη τελετή για την 25η Μαρτίου.

Αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι «κατά την εμβληματική επέτειο της Εθνεγερσσίας, η οποία υπήρξε αφετηρία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτος και συνακόλουθα της νέας πορείας του Λαού μας και του Έθνους μας, προσλαμβάνει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό».

«Και ο συμβολισμός αυτός συνίσταται στο ότι η Ελλάδα, μέσω της Προεδρικής Φρουράς, η όποια εκπροσωπεί την Προεδρία της Δημοκρατίας, βρίσκεται στο πλευρό της Ομογένειας. Δηλαδή στο πλευρό εκείνου του πολύτιμου τμήματος του Ελληνισμού, το οποίο με τα επιτεύγματά του και το Εθνικό του Φρόνιμα, υπό όρους αρραγούς ενότητας, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν έχει σύνορα. Ταυτόχρονως, η Ομογένεια δείχνει τον δρόμο σε όλους μας ώστε, επίσης υπό όρους αρραγούς ενότητας, να υπερασπισθούμε το μέλλον της Πατρίδα μας. Συγκεκριμένα δε να υπερασπισθούμε, πριν απ΄όλα, τα Εθνικά μας Θέματα, δίχως καμία, απολύτως, έκπτωση και υπαναχώρηση. Επιπλέον δε να υπερασπισθούμε την πορεία της Χώρας μας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και την υπό όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης ευημερία, όπως ταιριάζει στην Δημοκρατία μας και στον Πολιτισμό μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Loading