Πώς ο Τσίπρας θέλει να βγάλει κέρδος από τον “αψύ” Πολάκη

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε στη Βουλή τη Μεγάλη Τρίτη για να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη από την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζεται να καταθέσει εναντίον του η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν είναι ενθουσιασμένος (sic) γι’ άλλη μια φορά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, γι’ αυτό και του ζήτησε, όπως κι έπραξε, να προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις για τον προσβληθέντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, άφησε αιχμές για το “αψύ, σφακιανό ύφος” του κ. Πολάκη και κατά την παρέμβασή του στη Βουλή.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος υπουργοί να δίνουν πατήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάζει για λόγους αντιπερισπασμού τη δημόσια ατζέντα μακριά από την οικονομία και τα σκάνδαλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με δεδομένη, εξάλλου, τη δυσφορία κι αρκετών στο ΣΥΡΙΖΑ για την αμετροέπεια του κ. Πολάκη ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους από τους βουλευτές του να την αποτυπώσουν και με τη ψήφο ή την αποχή τους στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας, γι’ αυτό και σκοπεύει να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

“Ευχαριστούν” τον Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ τους έδωσε την κατάλληλη “πάσα” ώστε να μετατρέψουν την τηλεμαχία που ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε σε προεκλογική κοινοβουλευτική μάχη εφ’ όλης της ύλης.

Τον “ευχαριστούν”, μάλιστα, γιατί με την προαναγγελία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του κ. Πολάκη τους έδωσε χρόνο για να απαντήσουν καταλλήλως με μια κίνηση συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών οι οποίοι στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Παραλλήλως, υπογραμμίζουν πως αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη με τη νομοθεσία της το σεβασμό της στα ΑμεΑ και πως ήταν ο κ. Πολάκης εκείνος που άνοιξε θέση ψυχίατρου το 2016 στο Αττικό Νοσοκομείο την οποία κατέλαβε νομίμως ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Loading