Π. Κουρουμπλής: «Αυτοκτονική η λογική του ΠΑΣΟΚ»

Την εκτίμηση ότι είναι «αυτοκτονική η λογική του ΠΑΣΟΚ» σε σχέση με το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζει το προς τα που θα κινηθεί μετεκλογικά τόνισε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές Παναγιώτης Κουρουμπλής.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις αρνητικές κριτικές που δέχθηκε λόγω της συνάντησής του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «έστειλα μία δήλωση χθες, η οποία νομίζω ότι τα λέει όλα. Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Αλλά από εκεί και πέρα εγώ έχω πει μια κουβέντα και κλείνω εδώ το θέμα, ότι και ως δημοκράτης αλλά και ως ορθόδοξος, πιστεύω και δύο αυτές έννοιες καταπολεμούν την μισαλλοδοξία και είναι σαφείς οι θέσεις τους πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Άρα όταν υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις από την μεριά και των ιεραρχών, εγώ τις έχω ήδη καταδικάσει γιατί δεν υπάγονται τέτοιες θέσεις στην Ορθοδοξία. Ούτε η Ορθοδοξία θα γίνει όργανο της Δεξιάς. Είναι λάθος όσοι μπήκαν σε αυτήν την λογική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκδηλώνει πατερναλιστική λογική»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα έχει αποτέλεσμα η διεύρυνση που επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κεντροαριστερά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής απάντησε πως «ναι θα έχει αποτελέσματα. Εκείνο που πρέπει όμως να καταλάβουνε όλοι και εκείνοι που έχουν αντιρρήσεις, ότι δεν μπορεί να είναι στρατηγικός τους στόχος η ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας όμορος χώρος, ο οποίος στρατηγικά από τον ιδρυτή του, τον Ανδρέα Παπανδρέου υποστήριζε αδιαπραγμάτευτα ότι ο στρατηγικός μας στόχος είναι πάντα η ήττα της Δεξιάς. Εμείς αυτή τη στιγμή λέμε ότι απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό, τον οποίο πλήρωσε ο δημοκρατικός κόσμος, διότι αυτό που κάνουν τώρα οι παλιοί μου σύντροφοι είναι αυτό που κατηγορούσαν ότι έκανε η Αριστερά το 1990 όταν συμμάχησε με τον φυσικό της αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα εμείς λέμε ότι ελάτε να συζητήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκδηλώνει μια πατερναλιστική λογική. Και το λέμε με ειλικρίνεια. Ελάτε να κάνουμε έναν διάλογο που να πάει σε μια προγραμματική σύγκλιση. Τι πιο λογικό;».

Τέλος, αποτιμώντας το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε ότι «κατά την δική μου εκτίμηση θα γίνουν δύο πόλοι. Ο πόλος της Δεξιάς, με ότι συγκεντρώνει εκεί άκρα Δεξιά νεοφιλελεύθερη λογική και ιδεολογία, και από την άλλη πλευρά ένας άλλος πόλος προοδευτικών δυνάμεων που δεν είναι κατ’ ανάγκη απαραίτητο να γίνει ένα κόμμα. Μπορεί να υπάρχουνε συγκλίσεις».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Loading