Σκουρλέτης: Αντίσταση στις συντηρητικές επιλογές

Για υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν τα απαραίτητα “κοινωνικά αναχώματα”.

«Φάνηκε, ιδιαίτερα χθες με αυτές τις “ultra” αντεργατικές τροπολογίες που πέρασαν κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της ολοκλήρωσης ενός άλλου, άσχετου με αυτές, νομοσχεδίου, ποια είναι η βασική στόχευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι μεταρρυθμίσεις τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για αιτήματα του ΣΕΒ από παλιά και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και κύκλων που έρχεται, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να τα ικανοποιήσει,» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης

propoli

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το «πολιτικό καθήκον» του ΣΥΡΙΖΑ να εντοπίσει και να αναδεί τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής, αλλά και να οργανώσει τα αντίστοιχα “κοινωνικά αναχώματα”.

«Αυτή δεν είναι μία στενά κομματική δουλειά. Θα έλεγα ότι είναι ένα προσκλητήριο προς κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ότι πρέπει, καταρχάς, να υπάρξει ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό υπηρετείται με πάρα πολλούς τρόπους, προφανώς και με την παρουσία μέσα στην Βουλή, αλλά και έξω από τη Βουλή».

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι μια ισχυρή πολιτική παρουσία «προϋποθέτει να υπάρχει και ένα αντίστοιχο μαζικό κόμμα, με ισχυρή παρουσία στους κοινωνικούς χώρους, τους πολιτικούς αγώνες».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading