Ρατσιστικός οχετός Πρετεντέρη για Φίλη

Ξέφυγε ξανά ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης ο…αντιπολιτευτικός λόγος του οποίου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού. Ειδικότερα όταν αναφέρεται στα στελέχη του.

propoli

Στη χθεσινή του ραδιοφωνική εκπομπή λοιπόν, στο στόχαστρο μπήκε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, όχι όμως για κάποια από τις τοποθετήσεις που κάνει κατά καιρούς ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αλλά για την εξωτερική του εμφάνιση.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος, υπέπεσε σε διπλό ατόπημα, καθώς για να αναφερθεί στον Νίκο Φίλη φρόντισε να αστειευτεί με ένα ευαίσθητο θέμα που έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και εννοούμε φυσικά το περιστατικό με τον εγκλωβισμό δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Χρησιμοποιώντας κακώς λοιπόν το παραπάνω παράδειγμα ο Γιάννης Πρετεντέρης τόνισε στην εκπομπή του χασκογελώντας: «Σκέψου να είχε εγκλωβιστεί ο Φίλης. Άντε να τον βγάλουν. Ευτυχώς δεν έχει τέτοιες κακοτοπιές ο Φίλης».

Όπως ήταν φυσικό, η ατάκα αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού για τους περισσότερους μπορείς να κάνεις όση κριτική θέλεις στο πλαίσιο της πολιτικής, όχι όμως να χρησιμοποιείς αστειευόμενος ρατσιστικές εκφράσεις για να μειώσεις έναν πολιτικό. Όποιος και αν είναι αυτός…

Loading