INTIME

Σήμερα η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τα σχόλια του σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρωθυπουργός προτίθεται να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση,

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν είναι σαφές τι επιπτώσεις θα έχει προς εκείνους τους βουλευτές που έχουν ήδη ζητήσει από τον κ. Πολάκη να επανορθώσει και έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους σχετικά.

Το επικρατέστερο σενάριο για την πρόταση μομφής

Αν τελικώς γίνουν όσα έχουν προαναγγελθεί, τότε η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα να σκιαγραφηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Loading