INTIME

Σαμαράς: «Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν μπλέξει»

Σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

propoli

«Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας είναι δυνατόν να μην καλείται από τον εισαγγελέα να καταθέσει; Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από αλαζονεία; Κυρίως το έκαναν από φόβο. Αυτά δεν μπορούν να μπουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν, έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και αυτός και οι συνεργάτες του» ανέφερε σε πρώτη φάση ο πρώην πρωθυπουργός για τη μήνυση που κατέθεσε και μπήκε στο αρχείο και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και στέλνει τη σκευωρία σε βάρος μας στην τακτική δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει να ψηφίζεις «ναι» σε έναν και «όχι» στον άλλον;».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε επίσης ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης μέσα από την ιστορία της Novartis ήταν σπιλώσει το όνομα δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων – στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στη χαρακτηρισμένη ως «σκανδαλώδη» υπόθεση.

«Το μόνο που θέλατε να μείνει είναι η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Όπως λέτε κι εσείς «αυτό είναι το δίκαιο και θα γίνει πράξη». Σας ευχαριστώ που από μόνοι σας αποκαλυφθήκατε, γιατί γνωρίζατε τις κατηγορίες πριν ακόμα υπάρξουν και τις διαρρεύσατε στον Τύπο πριν τις καταθέσουν ψευδομάρτυρες».

Αναφορά και σε άλλα θέματα

Στη συνέχεια ο Αν. Σαμαράς αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως αυτό της οικονομίας τονίζοντας πως «ακόμα κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνετε τις συντάξεις, τότε θα υπάρχει ταμείο, δεν μας λέτε όμως ότι προκαλέσατε δύο χρόνια επιπλέον ύφεσης», ενώ για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ πρόσθεσε ότι «μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το Μακεδονικό. Μας λέτε ότι δείξατε ανθρωπισμό ανοίγοντας τα σύνορα στους πρόσφυγες ενώ στην ουσία ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες».

Επίσης αναφερόμενος στις δράσεις του Ρουβίκωνα υπογράμμισε πως «παραδώσατε την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα και των άλλων ταγμάτων εφόδου αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένος για κακούργημα από τις φυλακές και ζητάτε από τον ανήμπορο κόσμο, όταν μπαίνουν οι ληστές στο σπίτι να κάνουν πως κοιμούνται. Για τέτοιο κατάντημα μιλάμε».

Loading