Σαουλίδης: «Δεν θα συγκυβερνήσουμε ούτε με ΝΔ ούτε και με ΣΥΡΙΖΑ»

Την εκτίμηση για τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το μόνο που τους απασχολεί είναι το πως θα μείνουν βιδωμένοι στις καρέκλες τους» διατύπωσε στην εκπομπή «Δεξιά και Αριστερά στα FM» στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης στον Χρήστο Τσαλικίδη και στον Θωμά Καλέση, ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «ήταν ένα συνέδριο το οποίο χαρακτηρίστηκε από την διάθεση για ενότητα, για ομοψυχία, για σύμπνευση. Μία διάθεση η οποία μεταφράζεται σε συμπόρευση στον κοινό στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από το να στηθεί ένας αγώνας, ένας διμέτωπος αγώνας ενάντια στην δεξιά αλλά και στην αριστερή συντήρηση. Ένας αγώνας απέναντι στον λαϊκισμό ο οποίος δεν έχει τίποτα απολύτως να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία το 2019.

Πραγματικά ο κόσμος έδειξε την διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια την οποία καταβάλουμε αυτή τη περίοδο και ενόψει των ευρωεκλογών των περιφερειακών αλλά και των τοπικών εκλογών αλλά και των εθνικών εκλογές, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν τους επόμενους μήνες. Ο κόσμος έδειξε και πάλι το ότι έχει αντιληφθεί το τι πραγματικά έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Αντιστοιχίζει τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος με πρόσωπα και όχι με την συλλογικότητα ή τον φορέα, με το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ το οποίο το διαδέχθηκε».

«Δεν θα συγκυβερνήσουμε ούτε με τη ΝΔ ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το σενάριο της μετεκλογικής συνεργασίας, ο Α. Σαουλίδης τόνισε ότι «η απόφαση είναι οριστική και οποιαδήποτε διαφοροποίηση μπορεί να υπάρξει, θα υπάρξει μόνο έπειτα από ένα συνέδριο. Ωστόσο όμως πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε ούτε με την Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε με την ΝΔ γιατί εκπροσωπεί την δεξιά συντήρηση, η οποία δεν θέλει καμία απολύτως αλλαγή στην ανάπτυξη των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ευκαιριών που μπορεί να έχουνε οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και βεβαίως δε θέλει να δώσει καμία απολύτως ευκαιρία στη μεσαία τάξη για να ξαναπατήσει γερά στα πόδια της.

Από την άλλη, στην αριστερή συντήρηση που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μέχρι πρότινος συγκυβερνήτες, τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι μέσα από ψεύτικα λόγια, με αυταπάτες προσπάθησαν να ξεγελάσουν και τον ξεγέλασαν τελικώς τον κόσμο και επιχειρούν μέσα από την διατήρηση αυτής της ψευδαίσθησης να παραμείνουν ζωντανοί».

Ωστόσο, όσον αφορά την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ο Α. Σαουλίδης τόνισε ότι «αποτελεί μια γνήσια, εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνηση για την χώρα, η οποία μπορεί και πάλι αξιοποιώντας τον άξονα της κοινωνικής ασφάλισης, των ποιοτικών υπηρεσιών στην υγεία και την παιδεία αλλά και βεβαίως μέσω των μισθών οι οποίοι θα μπορούν να διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση τόσο των εργαζομένων, αλλά και αυτών που στηρίζονται στην εργοδοσία, δηλαδή στους συνταξιούχους, να πατήσουμε και πάλι γερά στα πόδια μας».

Όσον αφορά δε την υπόθεση με τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ που είδε το φως της δημοσιότητας, ο υποψήφιος πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουν αποδείξει ότι τα πάντα χρησιμοποιούνται στον βωμό της απαξίωσης της πολιτικής και κοινωνικής μνήμης του Έλληνα ψηφοφόρου. Δεν τους απασχολεί το ότι αυτό, δυναμιτίζει, υπονομεύει την βιωσιμότητα και την υπεραξία των θεσμών. Το μόνο που τους απασχολεί είναι το πως θα μείνουν βιδωμένοι στην καρέκλα τους.

Δεν μπορούν να στηριχτούν σε αυτό που έκαναν, στην αξιοπιστία λόγων και πράξεων γιατί αυτό σε καμία απολύτως περίπτωση δεν υπάρχει, οπότε προσπαθούν να εφαρμόσουν την δοκιμασμένη συνταγή. Την συνταγή του 2012, του 2015. Μια συνταγή ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».

Loading