INTIME

Σαρίδης: «Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα»!

Στην απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων αναφέρθηκε ο Γιάννης Σαρίδης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

propoli

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, το κόμμα είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το «μοναχικό και επίπονο αγώνα του» και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί συμμετείχα κι εγώ ως βουλευτής, όχι του Βασίλη Λεβέντη, αλλά της Ένωσης Κεντρώων», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, υποστηρίζοντας ότι το θέμα του ήταν ιδεολογικό.

Μάλιστα, ανέφερε πως το είχε συζητήσει και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, από το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με το οποίο φέρεται να «φλερτάρει», ο κ. Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο τους είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συβεί μέχρι σήμερα.

«Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου»

«Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Σαρίδης και πρόσθεσε:

«Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

Loading