INTIME

Σαρίδης: «Ψηφίζω πάντα κατά συνείδηση»

Στη διευκρίνηση ότι ψηφίζει πάντα κατά συνείδηση προχώρησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, με αφορμή το χθεσινό του «ναι» στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

propoli

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η θετική στάση μου κατά την χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση την οποία ζήτησε από το Σώμα ο Πρωθυπουργός με σκοπό την ολοκλήρωση, την ψήφιση και την υλοποίηση δέσμης μόνιμων φιλολαϊκών μέτρων αποτέλεσε έκπληξη μόνο για τους… αδιάβαστους.

Εδώ και καιρό (ήδη από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν κατέθετα πρόταση νόμου για την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε δανειολήπτες) με τις εισηγήσεις μου από του βήματος της βουλής, όπως και με σειρά άρθρων και δημοσίων παρεμβάσεων μου, είχα παρουσιάσει εξαντλητικά και κατ’ επανάληψη τα επιχειρήματα επί των οποίων στηρίχθηκα για να πράξω όπως έπραξα. Ιδιαιτέρως δε κατά την συζήτηση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019 (που σήμερα εφαρμόζεται και επιτρέπει την υλοποίηση πολλών θετικών μέτρων) είχα ξεκαθαρίσει τους 3 λόγους για τους οποίους η συνείδηση μου μου επέβαλλε να μην ακολουθήσω τις σειρήνες του λαϊκισμού και να μην επιτρέψω να μου επιβληθούν οι περίφημες κομματικές γραμμές.

Από την πρώτη μέρα της παρουσίας μου στο ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζω πάντα κατά συνείδηση αφού πρώτα παρουσιάσω τα επιχειρήματα που στηρίζουν την θέση μου. Ο μόνος λόγος που βρίσκω για να πέσει κανείς από τα σύννεφα σε σχέση με την συμπεριφορά μου είναι ίσως η απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου παραπέμπω όποιον συμπολίτη μου ενδιαφέρεται σε 3 ομιλίες μου: α) του περασμένου προϋπολογισμού, β) της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ΠΡΙΝ τις Πρέσπες και γ) στην συζήτηση για τις Πρέσπες.

Θα παραμείνω συνεπής στις ιδέες και στα λόγια μου, πιστός στην Δημοκρατία και στην συνείδηση μου».

Loading