Σβίγκου: «Ας μιλήσει ο Μητσοτάκης για τις σχέσεις του με τον Φρουζή»

Την άποψη ότι ο Κυριάκο Μητσοτάκης «μας έχει συνηθίσει να σιωπά σε μια σειρά θεμάτων που τον αφορούν» εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στο ζήτημα των σχέσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με το στέλεχος της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

propoli

«Ο κ. Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει να σιωπά σε μια σειρά θεμάτων που τον αφορούν. Θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τέτοιο που δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Ή ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί φυσιολογικό ως διεκδικητής τότε της ΝΔ να του κανονίζει δείπνα ο κ. Φρουζής και να μην λέει τίποτα ή θεωρεί, όπως έχει κάνει και με άλλα ζητήματα, ότι μπορεί διά της σιωπής του αυτό το ζήτημα να περάσει, ακριβώς επειδή τα ΜΜΕ δεν το αναδεικνύουν ως θέμα» τόνισε αρχικά ο Ρ. Σβίγκου μιλώντας «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πραγματικό και μεγάλο και δεν μπορεί κάποιος να σιωπά όταν το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και είναι ένα σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων.

Οπότε περιμένουμε και σήμερα, έστω και καθυστερημένα να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνάντηση ή μάλλον συναντήσεις που έχουν γίνει, βλέπουμε ένα διάλογο αρκετά θερμό μεταξύ δύο ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζονται σίγουρα πάρα πολύ καλά και υπάρχει μια σιωπή και μια επιλεκτική προβολή ή μάλλον ένα επιλεκτικό θάψιμο, αυτής της είδησης».

«Ο Π. Καμμένος στηρίζει την κυβέρνηση»

Σ’ότι αφορά το ζήτημα της πΓΔΜ, αλλά και τις ενστάσεις του Π. Καμμένου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν χρειάζονται οι 180 για να κυρωθεί μια τέτοιου τύπου συμφωνία στη Βουλή σύμφωνα με το Σύνταγμα. Καταλαβαίνω ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέτει το ζήτημα αυτό πολιτικά, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να το θέσει στον πρωθυπουργό και να το συζητήσουν. Η κυβέρνηση αυτή, στηρίζεται σε μια έντιμη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, με δεδομένες τις διαφωνίες αλλά και τους κοινούς στόχους που την έχουν φέρει μέχρι εδώ και οι ίδιοι στόχοι μπορούν να την πάνε μέχρι τη λήξη της τετραετίας».

Επίσης ανέφερε πως «η στάση του κ. Καμμένου στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό έχει δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό πιστεύω ότι θα δείξει και το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος έχει δηλώσει και είμαι σίγουρη ότι το πιστεύει ότι η θητεία αυτής της κυβέρνησης θα λήξει στο τέλος της τετραετίας».

Τέλος για την επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι «με τη στάση του το τελευταίο διάστημα έχει στηρίξει πολύ τη χώρα μας στην έξοδο από τα μνημόνια. Είναι από αυτούς οι οποίοι είχαν ασκήσει δημόσια πίεση για τη ρύθμιση του χρέους και για την καθαρή έξοδο. Αυτή τη στήριξη έρχεται να επιβεβαιώσει και με αυτή την επίσκεψη».

Loading