«Οι πολίτες ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί καλύτερο μέλλον»

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ξέρει ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον, με κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της.

propoli

Μιλώντας στην εφημερίδα Kontra News, σημειώνει πως η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου έχει να κάνει με την Ελλάδα των πολλών απέναντι στις ελίτ και την ολιγαρχία.

«Οι πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες ομιλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τα ψεύδη της ΝΔ και των φιλικών της μέσων, περί δήθεν κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύουν ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θέλουν οι θυσίες τους να πάνε χαμένες», αναφέρει η κ. Σβίγκου.

Για τις ευρωεκλογές

Σχετικά με τις ευρωεκλογές επισημαίνει πως οι κίνδυνοι είναι δύο. Η σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η άνοδος της Ακροδεξιάς. «Είναι φαινόμενα που τα βλέπουμε και στη χώρα μας. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, για παράδειγμα, ο κ. Κουρτς, ο οποίος θεσμοθέτησε την δωδεκάωρη εργασία στην Αυστρία, βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι ξεπερασμένα, και δεν διστάζει να δηλώνει ότι θα καταργήσει κατακτήσεις των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που διασπείρουν ψεύδη αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, νομίζοντας ότι έτσι θα αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, ενώ στην πραγματικότητα στρώνουν το χαλί στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει η κ. Σβίγκου.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως από την άλλη μεριά της Ιστορίας βρίσκεται το ενωτικό εγχείρημα του αριστερού, προοδευτικού χώρου, ο οποίος παλεύει για μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση, για δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων, για αλληλεγγύη, για την προστασία των ασθενέστερων, για την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, για μια βιώσιμη, οικολογική ανάπτυξη, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ως προς την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας αναφέρει πως «εδώ συγκρούονται δύο κόσμοι, η Ελλάδα των πολλών, απέναντι στις ελίτ και την ολιγαρχία» και θέτει τα εξής ερωτήματα: «Πώς θα σταθεί η χώρα μας στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια; Θα μειωθεί περαιτέρω η ανεργία; Θα ενισχυθούν τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος; Θα προστατευτούν τα δημόσια αγαθά; Ή θα γυρίσουμε πίσω σε μια σκληρή μνημονιακή πολιτική, όπως αυτή που ενστερνίζεται -και διόλου δεν μπορεί να το κρύψει- ο κ. Μητσοτάκης;»».

Για την Προοδευτική Συμμαχία

Σε ερώτηση για το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας η κ. Σβίγκου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για μια προεκλογική κίνηση προς άγραν ψήφων, ούτε για μια τεχνητή συγκόλληση ετερόκλητων δυνάμεων, αλλά για μια αναγκαιότητα των καιρών, για μια προγραμματική συμμαχία, για μια συμφωνία ως προς τα κύρια, τα μεγάλα διακυβεύματα για το μέλλον, στην οποία μπορεί να υπάρχουν και διαφορές ως προς τα επιμέρους.

Για την Γεννηματά

Για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τονίζει πως «δυστυχώς έχει επιλέξει να ταυτίζεται σε όλα τα κορυφαία ζητήματα με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη. Αντί να κοιτάξει τα παραδείγματα άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων, που συνεργάστηκαν με την αριστερά, με μεγάλη επιτυχία, τόσο για τα ίδια, όσο και για τους πολίτες των χωρών τους, όπως αυτά της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας, και να αντλήσει πολύτιμα διδάγματα για το ίδιο της το κόμμα, εμμένει στην ταύτιση με την πιο ακροδεξιά ΝΔ των τελευταίων ετών».

Δείτε επίσης: Με καθυστέρηση αναχώρησε το Άγιο Φως από το Ισραήλ

Loading