«Σημαντικός ο Ιούνιος για Μακεδονικό, έξοδο από μνημόνια και ελάφρυνση χρέους»

«Ο Ιούνιος μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός μήνας για την Ελλάδα, γιατί μπορεί –και εργαζόμαστε γι’ αυτό– να φέρει επίλυση του Μακεδονικού με ένα θετικό τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα, πακέτο εξόδου από το μνημόνιο και ελάφρυνση του χρέους» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Alpha 989», αναφέροντας παράλληλα ότι «επιδιώκουμε αποτελέσματα και δεν κομπορρημονούμε μέχρι να τα πετύχουμε».

propoli

«Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία για το Μακεδονικό, αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνία» είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν αυτή επιτευχθεί έτσι όπως προδιαγράφεται, δηλαδή με σύνθετη ονομασία έναντι όλων –erga omnes– και συνταγματικές αλλαγές, που να κατοχυρώνουν και το erga omnes και να βάζουν στην άκρη τον αλυτρωτισμό, τότε θα είναι μια συμφωνία που υλοποιεί τη γραμμή του Βουκουρεστίου και ευνοεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Γι’ αυτό απευθύνομαι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα της εθνικής πατριωτικής ευθύνης και όχι της μικροπολιτικής πατριδοκαπηλίας» είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε πως «αν ο Κ. Μητσοτάκης επιμείνει στη γραμμή της μικροπολιτικής αντιπολίτευσης κι επιλέξει τη γραμμή Σαμαρά κι όχι τη γραμμή Καραμανλή και Μητσοτάκη, τότε η ΝΔ θα είναι σε αυτό το θέμα ένα κόμμα ανάδελφο μέσα στο ΕΛΚ».

Αναφορικά με το αίτημα της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ να επανενταχθεί υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χωρίς τη λέξη «Μακεδονία», είπε ότι είναι προάγγελος μιας καλής συμφωνίας, που θα πρέπει να πιστωθεί στον Αλ. Τσίπρα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον αρχιεπίσκοπο.

Σημείωσε, επίσης, ότι το γεγονός ότι «τα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις 6 Ιουνίου δεν συμπεριλαμβάνουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κάτι δείχνει».

Εξάλλου, χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς, επισημαίνοντας ότι «θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία, όσο περισσότερο επεκταθεί». «Για τη μικρή Ελλάδα, που είναι σε φάση ανάκαμψης, αυτή η εξέλιξη είναι ένα πρόσθετο επιχείρημα –και το ακούνε ιδιαίτερα στις Βρυξέλλες και ελπίζω και στο Βερολίνο– προκειμένου στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να ολοκληρωθεί όλο το πακέτο των συμφωνημένων βημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ελάφρυνσης του χρέους» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading