Σκουρλέτης: «Εν δυνάμει σύμμαχος της κυβέρνησης το Ποτάμι»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως εν δυνάμει σύμμαχο της κυβέρνησης, αν βασίζεται σε «ένα πολύ σαφές προγραμματικό πεδίο σύγκλισης», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ραδιόφωνο 24/7, 88,6».

propoli

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε επίσης: «Έχουμε συναντηθεί σε μία σειρά νομοσχεδίων στο παρελθόν. Κορυφαίο είναι το ζήτημα της Συμφωνίας για το Μακεδονικό, από εκεί κι έπειτα σε πάρα πολλά πράγματα έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και νομίζω ότι με απόλυτο σεβασμό πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτόν τον χώρο».

«Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο»

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μακεδονικό, σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ «βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων». Χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος», σχετικά με την παραμονή του ή μη στην κυβέρνηση.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Έχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading