INTIME

Σκουρλέτης: «Θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα» (vd)

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης παρέλαβε σήμερα από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Τόσκα τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο τελευταίος «δεν πρέπει να αξιολογηθεί με βάση μόνο τα τελευταία γεγονότα».

propoli

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει «σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να ανακουφίσει όσο το δυνατόν, αυτούς που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος για τις αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας».

Επίσης υπογράμμισε ότι «επιβάλλεται η δημιουργία ενός ισχυρού οργανισμού πολιτικής προστασίας με βάση τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μας και τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας με τον τρόπο που έχτισε τις πόλεις της. Πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται», ενώ συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση θα προχωρήσει. Θα κάνει τομές και θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, ενώ θα παρουσιάσει και τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας».

Τέλος αναφερόμενος στον Νίκο Τόσκα, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «μέσα σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μεγάλων ελλείψεων στις υποδομές,  έκανε εξαιρετική δουλειά. Θα ήταν άδικο να τον αξιολογήσουμε περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική, υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βρουν ισχυρές, με πιο υψηλό φρόνημα ηγεσίες γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο και εύχομαι να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες».

Loading