Σπυράκη: “Η ΝΔ δε θα κυρώσει τη συμφωνία”

«Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει» τόνισε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

propoli

Όπως εκτίμησε η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι πληγωμένοι, επειδή όπως είπε «η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους».

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή στις Πρέσπες.

«Η κυβέρνηση» είπε, «έκανε κάτι που καμία κυβέρνηση δεν είχε κάνει στο παρελθόν, αποδέχθηκε μία συμφωνία που αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» τόνισε.

«Με δεδομένο τον χρόνο και τις δεσμεύσεις, επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ» υπογράμμισε η κ. Σπυράκη.

Στο ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ αν μέχρι να έλθει στη Βουλή η συμφωνία, είναι κυβέρνηση και διαθέτει την κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε διαβάζοντας το άρθρο 4 της συμφωνίας, όπου αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεσμεύεται πως θα κυρώσει τη συμφωνία όταν ολοκληρωθούν τα βήματα που προβλέπονται και από την πλευρά της πΓΔΜ.

“Η ΝΔ θα βελτιώσει τη συμφωνία”

«Η ΝΔ θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και για να βελτιώσει τη συμφωνία, μία συμφωνία που από την στιγμή που υπεγράφη, προκάλεσε και προκαλεί ζημιά» τόνισε. «Αν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε πει “ναι” στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όλοι θα πανηγύριζαν» είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ και τόνισε ότι ο κ. Ζάεφ θα καθίσει με τους εταίρους του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ η κ. Σπυράκη απάντησε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στο εξωτερικό ό,τι λέει και στο εσωτερικό» και πως «απάντησε στον δημοσιογράφο καλώντας τον επιπλέον να ελέγξει τις πηγές του».

Σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες πολιτών σε κυβερνητικά στελέχη, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει τις εκδηλώσεις βίας και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τις εκδηλώσεις των πολιτών, αλλά δεν δείχνουμε καμία ανοχή στη βία».

Loading