Σπυράκη: «Ο τελευταίος ανασχηματισμός μιας κυβέρνησης που επένδυσε στο ψέμα»

Για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, την ενισχυμένη παρουσία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, το θέμα της ασφάλειας και τον κατώτατο μισθό μίλησε η Μαρία Σπυράκη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΑΘΗΝΑ 9,84» και «FOCUSFM».

propoli

Αναλυτικά όσα είπε η κ. Σπυράκη:

Για τον ανασχηματισμό:

«Είναι η τελευταία Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και περιμένουμε τον τελικό ανασχηματισμό που θα είναι η λαϊκή ετυμηγορία στις κάλπες. O κ. Τσίπρας προσπάθησε να βρει πρόσωπα τα οποία θεωρεί ότι θα προσθέσουν στην κυβέρνησή του λίγο ακόμη χρόνο ζωής. Δεν έχει, όμως, καμία σημασία ποιοι μπαίνουν πλέον σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Ανακυκλώνονται πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν δώσει εξετάσεις αποτελεσματικότητας και έχουν κριθεί.

Είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός μιας Κυβέρνησης η οποία ξεκίνησε επενδύοντας στο λαϊκισμό και στο ψέμα. Δημιούργησε εντυπώσεις υποσχόμενη στους πολίτες τα πάντα, και κατέληξε έχοντας υπογράψει μέτρα  για μετά τη θητεία της, έχοντας υπογράψει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το ’22 και 2,2% για πολλά χρόνια μετά, έχοντας υπογράψει την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και έχοντας στην πραγματικότητα αποτρέψει την ανάκαμψη της Ελλάδος που πλέον όλοι συνομολογούν  ότι είχε ξεκινήσει από το τέλος του ’14.

Ο κ. Παππάς κάνει μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επιλογές του Πρωθυπουργού. Άνθρωποι που συμβόλισαν την καταστροφή στο Μάτι -με πρώτο τον κ. Σκουρλέτη- μένουν στο σύστημα. Ο κ. Σκουρλέτης  έγινε Γραμματέας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι βασικοί πρωταγωνιστές  της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος παραμένουν στις θέσεις τους. Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος, ο άνθρωπος που έχει βάλει τη σφραγίδα στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που είναι η υπερφορολόγηση και ταυτόχρονη η μείωση της απορρόφησης του προγράμματος  δημοσίων επενδύσεων για να δημιουργηθεί το υπερπλεόνασμα.

Υπάρχει όμως θέμα και με την επιλογή του Πρωθυπουργού να  τοποθετήσει τον στενό του συνεργάτη, τον κ. Καλογήρου, στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Καλογήρου  έχει εκπροσωπήσει και έχει υπερασπιστεί και εκτός δικαστικών αιθουσών -θέλω να το ξαναπώ αυτό: και εκτός δικαστικών αιθουσών- καταδικασμένους για τρομοκρατία. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο  τα βίντεο στα οποία υπερασπίζεται, εκτός δικαστηρίου σε συνεντεύξεις και ειδικές εκδηλώσεις,  τις απόψεις πελάτη του ο οποίος έχει καταδικαστεί  για τρομοκρατία. Έχουμε  πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί ο κ. Καλογήρου από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. Έχουμε επίσης πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ως Υπουργός Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα άλλα διεθνή fora τα οποία προτεραιότητά τους έχουν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Για την ασφάλεια:

«Εκείνο που είναι προφανές είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυηθεί την  ασφάλεια των πολιτών. Και το βλέπουμε στην καθημερινότητα. Μόλις πριν από λίγα 24ωρα δολοφονήθηκε ένας νέος άνθρωπος στου Φιλοπάππου και όσα  αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια επιβεβαιώνουν ότι έγιναν τραγικά λάθη και παραλείψεις στον τομέα της ασφάλειας.

Ως εκ τούτου οι αλλαγές των προσώπων και η επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων δεν αλλάζει την ουσία, τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα στον τομέα της ασφάλειας.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Αστυνομίας  δεν της επιτρέπουν να κάνει τη δουλειά της, αλλά και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτος. Και είναι ανύπαρκτος για μια σειρά λόγους που έχουν να κάνουν με τις ιδεοληψίες αυτής της Κυβέρνησης, που έχουν να κάνουν με την αδυναμία της στην αντιμετώπιση  της ανομίας, της χαμηλής και της βαριάς  εγκληματικότητας, έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση της τρομοκρατίας, όπως βλέπουμε και με τις συχνές άδειες που που έχει ο Κουφοντίνας. Αυτό δείχνει ακριβώς και τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υπόθεση της Δημόσιας Τάξης».

Για τον κατώτατο μισθό:

«Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε  στις 29 Μαΐου στη Γ.Γ. του ΣΕΒ σημειώνοντας: εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και εφόσον η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί και τους δύο- η λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει. Αυτό  άλλωστε προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό τον Γ. Βρούτση. Αυτό το νόμο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση».

Για την ενισχυμένη παρουσία των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα:

«Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται.  Οι διακηρύξεις Καμμένου για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα μικρή σημασία έχουν. Η υπογραφή της Συμφωνίας παράγει αποτελέσματα».

Loading