Σπυράκη: «Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται το Σκοπιανό ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η κυβέρνηση του που στηρίζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση. Εχουμε επισημάνει εξ’ αρχής στην κυβέρνηση ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί ως πλειοψηφία, ωστόσο το κάνει».

propoli

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Real fm η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη σχετικά με το σκοπιανό ζήτημα που αποτελεί μία κρίσιμη εθνική υπόθεση.

«Είμαστε σε άλλο μήκος κύματος»

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στις προτάσεις του κόμματος της αλλά και στην εντελώς διαφορετική θέση που βρίσκονται με τα Σκόπια.

«Η ΝΔ έχει προτείνει ως προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας που θα συμφωνηθεί. Είμαστε σε τελείως άλλο μήκος κύματος. Μένει να δούμε τη συμφωνία, ωστόσο από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά δίνει προκαταβολή τα όπλα της, το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, και περιμένει να πάρει με δόσεις τη συμμόρφωση».

Loading