Σταθάκης: «Από το 2020 η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης»

Τη διαβεβαίωση πως οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκονται στην τελική ευθεία τόνισε από τα Χανιά ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

propoli

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε ότι «ο διαγωνισμός για τη μικρή διασύνδεση είναι σε εξέλιξη» και πως την επόμενη εβδομάδα, θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

«Άρα φιλοδοξούμε ότι η μικρή διασύνδεση, η οποία είναι και η πλέον καθοριστική, θα καλύπτει ένα σημαντικό κενό από τα τέλη του 2020» έσπευσε να προσθέσει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο επόμενο βήμα για την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού μέσω του μεγάλου καλωδίου, οι διαδικασίες για το οποίο δρομολογούνται αυτή την περίοδο.

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, εκκρεμεί η οριστική απόφαση της ΡΑΕ, η οποία αναμένεται τον Σεπτέμβριο. «Είναι ένα έργο όμως, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα ολοκληρωθεί μετά το 2022» αποσαφήνισε.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από το 2020 έως το 2022, όπως εξήγησε, θα υπάρξει ένα μικρό ενεργειακό έλλειμμα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με τη σταδιακή απόσυρση των μονάδων που υπάρχουν στην Κρήτη -και όχι με το κλείσιμο όλων των μονάδων.

«Θα υπάρξει μια σταδιακή χρήση των μονάδων, οι οποίες είναι νεότερες και περιβαλλοντικά πιο συμβατές» κατέληξε.

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου: Επεκτείνονται τέσσερις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Loading