INTIME

Νέα ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Σταθάκης

Νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα, προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης.

propoli

«Η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών», επεσήμανε στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσθέτοντας πως «η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ρύθμιση «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Διέψευσε την αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, απέκλεισε «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας, που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων.

Ο κ. Σταθάκης, εξάλλου, θεωρεί «ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του κράτους» τη συμφωνία με την Εκκλησία, ενώ καταλήγει στη συνέντευξή του σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας».

Διαβάστε ακόμη: Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Loading