ΣτΕ: Χορηγεί άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους

Ελεύθερος θα αφεθεί ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και συγκεκριμένα  ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim  καθώς απόφαση του ΣτΕ του χορηγεί άσυλο.

propoli

Η απελευθέρωση του θα γίνει μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- απορρίφθηκε το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της τρίτης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.

Η Ολομέλεια του  Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ραμό,  σήμερα το απόγευμα  σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.

Η απόφαση καταλαμβάνει και τους άλλους 7 Τούρκους

Η απόφαση  είναι πιλοτική και άρα καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Συγκεκριμένα,  η  απόφαση του ΣτΕ  για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.

Loading