Στην Κεφαλονιά ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει αύριο, Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για ολιγόωρη επίσκεψη, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου των Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων και να τελέσει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γεράσιμου Αρσένη, «ενός εξέχοντος Κεφαλλήνος της διασποράς», σύμφωνα με τον τίτλο ομιλίας που θα εκφωνήσει ο τ. αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Σωτήρης Μουσούρης.

propoli

O κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νησί, θα μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», όπου θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 19ης ετήσιας Συνάντησης Απόδημων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο μητροπολίτης Δημήτριος, ενώ η Ευριδίκη Λειβαδά στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγγραφέας θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Μεγάλοι Κεφαλλήνες της διασποράς ανά τους αιώνες».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του δρ Σωτήρη Μουσούρη, τ. αναπλ. γγ ΟΗΕ και προέδρου του ΙΝΕΡΠΟΣΤ με τίτλο «Γεράσιμος Δ. Αρσένης: Εξέχων Κεφαλλήν της διασποράς»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου -στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας- όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα τού Γεράσιμου Δ. Αρσένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading