Στην κόντρα ο Γ. Λαζαρίδης για τις δηλώσεις Καμμένου για την Τούμπα

Ο Γιώργος Λαζαρίδης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4, όπου και μίλησε για το Μακεδονικό, αλλά και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, σχετικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

propoli

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις δηλώσεις Καμμένου σχετικά με το γήπεδο της Τούμπας και αν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτό το ζήτημα:

«Μόνο γέλιο προκαλούν αυτά. Θυμήθηκαν τον ΠΑΟΚ, θυμήθηκαν θέματα της Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας, λίγες μέρες πριν το συλλαλητήριο και λίγο διάστημα πριν αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση. Συνήθως, στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας, η κυβέρνηση απολογείται, γι’ αυτά που έκανε και όχι γι’ αυτά που έχει σκοπό να κάνει. 3,5 χρόνια, γιατί δεν τακτοποίησαν αυτή την υπόθεση; Και έρχονται και λένε τώρα είναι στο πρόγραμμά μας να το κάνουμε. Το μόνο που προκαλεί αυτό είναι αγανάκτηση και από την άλλη να αμφισβητούμε την ειλικρίνεια των λεγόμενον τους».

Για την περσινή ομιλία του στην Βουλή σχετικά με τα γεγονότα της Τούμπας, όπου τα Αθηναϊκά ΜΜΕ τον έλεγαν γραφικό:

«Αυτή η κυβέρνηση ήταν στο τιμόνι της χώρας, όταν εκλάπη το περσινό πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή η κυβέρνηση ήταν όταν, πριν δύο χρόνια έπεσε ο Ηρακλής και ήμουν αυτός που στην ολομέλεια της Βουλής, είπα στον Βασιλειάδη, να βρει λύση για τον Ηρακλή. Γιατί τώρα η Θεσσαλονίκη εκπροσωπείται, από δύο ομάδες στην Α’ εθνική και τον κατήγγειλα, ότι τον Παναθηναϊκό βρήκαν τρόπο να τον προστατέψουν, τον Ηρακλή δεν βρήκαν τρόπο να τον προστατέψουν και προσέξτε πέρσι εγώ, όταν ξεκίνησε η κλοπή του πρωταθλήματος, από τον ΠΑΟΚ, επί υπουργίας δικής του, έφτασε η Θεσσαλονίκη να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ένα δείγμα το τι ευαισθησία έχουν για τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης. Επομένως είναι εύλογα αυτά τα ερωτηματικά και αυτή η καχυποψία που γεννιέται σε όλους μας. Επίσης, δήλωσε και το εξής: «Μιλάμε για «εκτελέσεις», μιλάμε για διαιτητές που παίζουν 99-1, δεν το δέχεται κανείς σώφρων άνθρωπος, πρέπει να παρέχουμε τη δυνατότητα εμείς». Ποιος θα την παρέχει αυτή την δυνατότητα; Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρέχει αυτή την δυνατότητα; Δεν βάζει τους κανόνες, για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος; Σαφώς και υπάρχουν τα αρμόδια όργανα, τα οποί θα ελέγξουν το αν τηρούνται οι κανόνες, αφού ΕΠΟ και κυβέρνηση πάνε χέρι με χέρι. Τους κανόνες τους βάζει η κυβέρνηση. Εγώ αυτό δεν ζητούσα πέρσι; Η απάντηση του Βασιλειάδη, ήταν ότι είμαι Ολυμπιακός. Δεν μου έδωσε καμία απάντηση στην ερώτησή μου. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα».

Για το αν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα την ύστατη στιγμή για τη νέα Τούμπα:

«Αυτό για να είναι πειστικοί, θα έπρεπε να το είχαν ξεκινήσει από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας. Τώρα έπρεπε να ανακοινώσουν πως όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τα έργα».

Για την έκταση του στρατοπέδου «Καρατάσιου»:

«Είναι άλλη υπόθεση εκείνη, που αποδεικνύει τον άστοχο τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τέτοια ζητήματα. Εκεί να σας θυμίσω την περίπτωση του Μακεδονικού και μάλιστα το ανέφερε αυτό ο Καμμένος. Για το Μακεδονικό ποιος ευθύνεται; Ένα ιστορικό σωματείο. Ποιος ευθύνεται που δεν προχώρησε αυτή η ιστορία; Εγώ για όλα αυτά φώναζα και είχα κάνει αναφορές. Εγώ φώναζα για όλα αυτά, έφτασα στο τέλος για το Εθνικό ζήτημα και αποχώρησα. Υπάρχουν οι αναφορές, υπάρχουν και τα πρακτικά στη Βουλή, όπως και τα βίντεο για το μετρό στη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει πως δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και μάλιστα στις αναφορές μου, έκανα επισήμανση για το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου εδώ και πάνω από δέκα χρόνια μας ταλαιπωρούν, ενώ έχουν γίνει πέντε επεκτάσεις στην Αθήνα, όπου κάθε επέκταση, είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από το μετρό της Θεσσαλονίκης. Εμάς εδώ στην Θεσσαλονίκη μας έχουν πάντα στο περιθώριο και προσπαθούν με κάτι τέτοια, όπως το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να μας αποπροσανατολίσουν, όμως δεν τα καταφέρνουν».

Για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και για την φυγή του από το κόμμα:

«Ο χρόνος με δικαιώνει, γιατί τον τελευταίο καιρό έρχονται οι αποκαλύψεις των Αμερικανών που λένε εδώ και πολλές δεκαετίες και θέλουν να περάσουν και συγκεκριμένα κάνανε προσπάθεια να περάσουν από το 2008 για όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, για το γειτονικό κράτος κανένας δεν το δεχόταν και ήρθε αυτή η κυβέρνηση και τους τα έδωσε όλα».

Για τις αναφορές του Κοτζιά και του Τραμπ για το γεγονός πως είπε την ΠΓΔΜ Μακεδονία:

«Δεν είναι μόνο αυτό. Την ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών εκείνη τη στιγμή ο Ζάεφ είπε, οι Μακεδόνες των Σκοπίων και οι Μακεδόνες της Ελλάδος και δεν αντέδρασε κανείς. Εμείς οι Μακεδόνες νοιώσαμε αγανάκτηση».

Για τις δηλώσεις Καμμένου ότι θα αντιδράσει όταν πρέπει:

«Εγώ γι’ αυτό έφυγα, για να είμαστε πειστικοί απέναντι στον κόσμο και να είμαστε συνεπείς απέναντι στον εαυτό μας, γιατί όταν ξεκινήσαμε το κίνημα των ΑΝΕΛ, είχαμε πει πως είχαμε κόκκινες γραμμές απέναντι στην Ορθοδοξία, αλλά και στα εθνικά θέματα, με πρώτο-πρώτο το θέμα του κράτους των Σκοπίων και ότι δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία και εννοούσαμε, ακόμα και σε σύνθετη ονομασία ήταν σοβαρό ζήτημα παρουσίας και συμμετοχής στη κυβέρνηση. Εγώ αυτό που ζήτησα ήταν να είμαστε συνεπείς απέναντι σε αυτό που είπαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη και κάτι το οποίο το επιβεβαιώσαμε και στο εθνικό συμβούλιο».

Για την υπογραφή των Πρεσπών:

«Για να μπλοκάρουμε τις εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα, έπρεπε ή να ζητήσουμε δημοψήφισμα ή να ζητήσουμε την διαδικασία της διευρυμένης πλειοψηφίας, αλλά απορρίφθηκαν και τα δύο. Εγώ γι’ αυτό παραιτήθηκα, γιατί το θεώρησα προσβλητικό και μάλιστα όταν βγήκα και είπα ακριβώς αυτά τα πράγματα, βγήκε ο κύριος Τζανακόπουλος και είπε πως αρκεί η ψηφοφορία των 151 βουλευτών. Αυτό έγινε γιατί δεν μπορέσανε να μπούνε ποτέ στο πνεύμα το δικό μας και της Μακεδονίας, γιατί βλέπετε πως αυτή η υπόθεση «σέρνεται» εδώ και δεκαετίες και θα το βρούνε μπροστά τους δεν υπάρχει περίπτωση».

Για όσα έλεγε ο κ. Καμμένος σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας:

«Αν δείτε την επιστολή αποχώρησης από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, κάνω αναφορά σε αυτό. Λέω πως ολοκληρώθηκε και η τελευταία αξιολόγηση, άρα άνοιξε η πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια, τώρα πλέον πρέπει να είμαστε σκληροί, απέναντι σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα. Ζήτησα από τον Καμμένο ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί, ακόμη και να αποσυρθούμε από την συμμετοχή μας στην κυβέρνηση, σε πρώτη φάση και να ζητήσουμε ή δημοψήφισμα ή διευρυμένη πλειοψηφία, αλλά τώρα να το κάνουμε αυτό».

Για το αυριανό συλλαλητήριο και αν όποιος συμμετάσχει θα θεωρηθεί ακροδεξιός ή φασίστας:

«Εγώ συμμετείχα σε όλα τα συλλαλητήριο από το 1992 και σε αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη και αυτό που έγινε στην Αθήνα και σε αυτά που έγιναν στις αρχές του έτους. Θα είμαι παρών και αύριο και μάλιστα έχω επικοινωνήσει με φίλους που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και θα είναι μία μεγάλη συγκέντρωση, που θα στείλει το μήνυμα ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα όλων των Ελλήνων. Στην συμμετοχή του κόσμου, δεν υπάρχει πολιτική ταυτότητα, είναι άνθρωποι, όλων των κομματικών αποχρώσεων, από την δεξία μέχρι την αριστερά. Εγώ σε όλες τις συγκεντρώσεις, έχω συναντήσει φίλους μου δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, κομμουνιστές. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει πολιτική απόχρωση, παρ’ όλο που προσπαθούν να δώσουν, για να απονευρώσουν τις συγκεντρώσεις. Μίλησαν για ακροδεξιά, ακόμη μίλησαν και για κατασκόπους και για διάφορες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα».

Πηγή: Arenafm.gr

Loading