Παπαδημούλης: “Έμφαση στο ταμείο μετάβασης”

«Στην πολιτική συνοχής δεν είναι δυνατό να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα», δήλωσε ο  αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία που εκφώνησε στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας ότι «αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα όταν συζητούμε τον Προϋπολογισμό και τους στόχους συνοχής». 

« Πιστεύω πως πρέπει να ενισχύσουμε ως Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής  τον αγώνα που δίνουμε για να μην αποδυναμωθούν οι πολιτικές συνοχής,  κοινωνικής και περιφερειακής. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά .

propoli

Στη συζήτηση με θέμα «Γενικός Προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020» ζήτησε επίσης να ενισχυθούν τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των φυσικών καταστροφών καθώς και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νεολαία.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είπε ότι πρέπει «να δοθεί έμφαση στο ταμείο μετάβασης, για να έχουμε μια πιο ομαλή μετάβαση σε μία πιο καθαρή χρήση ενέργειας».

Ν.Μ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading