ΙΝΤΙΜΕ

Στις 12:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

propoli

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει βάλει τη σφραγίδα του στο κυβερνητικό σχήμα καθώς επέλεξε να εντάξει στην κυβέρνηση του συνολικά 21 εξωκοινοβουλευτικούς.

Η νέα κυβέρνηση έχει μόλις 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς.

Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει αύριο Τετάρτη, σε πλήρη σύνθεση, και θα γίνει στη Βουλή. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται με την συμμετοχή μόνο των υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ρόλος των αντιπροέδρων

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, τα βασικά στελέχη – η «φρουρά» της ΝΔ – έχουν τοποθετηθεί σε «υπουργεία κλειδιά» για την προσέλκυση επενδύσεων, τις μεταρρυθμίσεις και την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, αναλαμβάνει το Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης, αναλαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (και μαζί και την καυτή πατάτα της ΔΕΗ) και ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα υλοποιήσει το σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση των φόρων.

Κυβέρνηση με στελέχη της Κεντροαριστεράς

Η παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά και της Λίνας Μενδώνη στην κυβέρνηση, μαζί με την ανάληψη του υπερυπουργείου Εσωτερικών από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τοποθετεί την κυβέρνηση στο κέντρο.

Ουσιαστικά, αποτελεί μία απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ περί «άλωσης» της ΝΔ από ακραίες δεξιές φωνές.

 

Loading