Στους δήμους ρίχνει η κυβέρνηση την ευθύνη για το ναυάγιο με τον Σκουρλέτη

Στους δήμους μεταθέτει η κυβέρνηση την ευθύνη για τη ματαίωση της σημερινής συνάντησης του Πάνου Σκουρλέτη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδή» τα όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Πατούλης περί «επιλογής ρήξης» από τον υπουργό Εσωτερικών.

propoli

Η αναβολή μιας ώρας που ζήτησε ο κ. Σκουρλέτης για την προγραμματισμένη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ άναψε φωτιές στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ να κάνει λόγο για «απαξιωτική στάση» του υπουργού προς τους δήμους και τις περιφέρειες.

«Η μετάθεση της συνάντησης για μία ώρα, λόγω της καθυστέρησης των Ενώσεων, δεν συνιστά ρήξη, άρνηση διαλόγου ή εκδίωξη των αιρετών. Εξάλλου, το υπουργείο το επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολλοί δήμαρχοι και συνεργάτες τους, βρίσκοντας ορθάνοιχτες πόρτες», τονίζεται στην ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών. Σημειώνεται, μάλιστα, πως «οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές “κορώνες”».

Δήμοι και περιφέρειες ζητούν συνάντηση με τον Τσίπρα

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να συναντηθούν άμεσα μαζί του τα προεδρεία της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, προκειμένου να του καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος επικαλείται «αδυναμία συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων με τον υπουργό Εσωτερικών» και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα και να ορίσει τη σχετική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών. Σχετικές συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

 

Loading