Στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Φώτης Κουβέλης

Στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται δεμένο του επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Τρίτης, βρέθηκε σήμερα ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

propoli

Ο Φ. Κουβέλης ενημερώθηκε από στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς και στις δηλώσεις του τόνισε: «Η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο πίσω μέρος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν καταστραφεί, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες ή τραυματισμούς επιβατών και πληρώματος.

Θέλω να επαναλάβω την σημαντική παρέμβαση της πυροσβεστικής και του λιμενικού σώματος αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια. Περίπου έξι μοίρες από ότι ενημερώθηκα και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο».

Loading