IN TIME

Στο θετικό λόγο επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη
«Να με εμπιστευθείτε, να πάμε την Ελλάδα μπροστά» ζήτησε από τους κατοίκους των Γρεβενών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του περιοδεία στο νομό, αποκαλύπτοντας μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής που προτίθεται να εφαρμόσει προκειμένου να ανανεώσει τη «συμφωνία αλήθειας» που έχει υπογράψει με την κοινωνία.

propoli

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να μιλήσει στο συναίσθημα του απλού πολίτη. Θέλοντας να στείλει μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας και εθνικής αυτοπεποίθησης εστίασε στο θετικό λόγο που πρέπει να εκφράζουν τα κόμματα, προτρέποντας όσους έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι να ζητούν από τους πολιτικούς να τους μιλούν για το σχέδιο που έχουν καταρτίσει οι πολιτικοί φορείς που εκπροσωπούν για το αύριο της χώρας.

«Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας. Να μιλήσουμε για το μέλλον παραμερίζοντας τις στείρες και κενές περιεχομένου αντιπολιτευτικές κορώνες» εξηγούν στo Politik στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: «Αξίζουμε καλύτερα από αυτήν την κυβέρνηση»

Τον τόνο τον έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας από τα Γρεβενά πως: «Όσο η κυβέρνηση επενδύσει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

Όπως εξήγησε: «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε, το ζητούμενο είναι να έρθει μια κυβέρνηση η οποία θα λύσει πραγματικά προβλήματα. Θα αξιοποιήσει, συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου και θα μπορέσει να δημιουργήσει καλύτερες δουλειές με καλύτερα εισοδήματα και ειδικά για τους νέους. Αυτό είναι το στοίχημα μου».

Στο επίκεντρο η δημόσια τάξη

Πέραν της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στα ζητήματα δημόσιας τάξης. Ήδη ασκήθηκε αυστηρή κριτική στην επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να ορίσει τον Μιχάλη Καλογήρου ως υπουργό Δικαιοσύνης. Η κύρια ένσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγκειται στο ότι ο συγκεκριμένος έχει εκπροσωπήσει και υπερασπιστεί, εντός και εκτός δικαστηρίων, καταδικασμένους για τρομοκρατία.

«Λύνει» τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πέραν τούτου, στα ζητήματα προστασίας του πολίτης, η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει το κύρος της αστυνομίας. Για να το πετύχει αυτό θα «λύσει» τα χέρια του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να επιτελέσουν την αποστολή τους που είναι η διαφύλαξη της τάξης.

Στο πλαίσιο αυτό στην Πειραιώς δεσμεύονται:

-Να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι ως άσυλο παρανόμων,

-να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων και γενικά όλες τις εστίες εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις προκειμένου οι πολίτες να μην αισθάνονται «όμηροι» στα σπίτια τους,

-να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήαμτα,

-να ενδυναμωθεί η ομάδα ΔΙΑΣ,

-να ενεργοποιηθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ

-και τέλος να δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Loading