Στο πλευρό του Ζ. Ασάνζ ο Δ. Παπαδημούλης

Στο πλευρό του ιδρυτή του Wikileaks, Ζουλιάν Ασάνζ στάθηκε με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας «να μη γίνει υποχείριο του Τραμπ».

propoli

«Ενώνω τη φωνή μου με την ευρωομάδα της Αριστεράς, αλλά και με πολίτες και διανοούμενους ανά τον κόσμο που καταδικάζουν την στοχοποίηση και σύλληψη του Ζουλιάν Ασάνζ, ο οποίος έγινε γνωστός γιατί αποκάλυψε παγκοσμίως εγκλήματα πολέμου και θηριωδίες» τόνισε αρχικά ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Καλώ την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας να διασφαλίσει την αυτενέργειά της και να μην γίνει υποχείριο της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία τον απειλεί με θανατική ποινή για τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε».

Και η δήλωση καταλήγει: «Οι whistleblowers, οι οποίοι φέρνουν στην επιφάνεια υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, προστατεύονται με βάση τις θέσεις της ίδιας της ΕΕ κι αυτό οφείλει να γίνει σεβαστό και σε αυτή την περίπτωση. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα αποτελεί βήμα προς τα πίσω και σημαντικό πλήγμα για τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας συνολικά».

Loading