IN TIME

Στόχος η πλήρης απορρόφηση του ΚΙΝΑΛ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
«Στόχος δεν είναι να γίνουμε το νέο ΠΑΣΟΚ ούτε να συνεργαστούμε μαζί του, αλλά να το απορροφήσουμε πλήρως»! τονίζουν στην κυβέρνηση για το ΚΙΝΑΛ

propoli

Την παραπάνω παραδοχή κάνει στο Politik κυβερνητικός βουλευτής, ο οποίος εκτιμά πως η διεύρυνση (και) προς την Κεντροαριστερά στην οποία προχώρησε με τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την απάντησή του στην άρνηση του ΚΙΝΑΛ- της μετονομασίας, στην ουσία, του ΠΑΣΟΚ- να συμπεριλάβει το ΣΥΡΙΖΑ στο προοδευτικό μέτωπο.

Επιλέγοντας, μάλιστα, τη σημιτική Μυρσίνη Ζορμπά και την παπανδρεϊκή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μαζί με την επιστροφή του επίσης πρώην πασόκου Μάρκου Μπόλαρη, για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συμβολίσει πως αυτός και το κόμμα του αποτελούν πλέον το πάλαι ποτέ «όλον ΠΑΣΟΚ» που συνδύαζε τον εκσυγχρονισμό με τον παλαιού τύπου σοσιαλισμό.

Επιθυμία του κ. Τσίπρα ήταν και η υπουργοποίηση του Γιάννη Ραγκούση, αλλά ο τελευταίος δεν ήθελε η αυστηρή κριτική που ασκεί στην Φώφη Γεννηματά και η ευνοϊκή διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει το ΣΥΡΙΖΑ να θεωρηθούν μάχη για την καρέκλα.

Από το Μαξίμου, εξάλλου, μιλούν για αμηχανία τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και της ΝΔ- για την περίπτωση της Κατερίνας Παπακώστα- να σχολιάσουν την τοποθέτηση πρώην στελεχών τους στη νέα κυβέρνηση, δείγμα του ότι οι επιλογές που έγιναν θα αποδειχθούν επιτυχημένες αφού δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε βάρος τους για να θολώνει την εικόνα.

Ιδίως στην περίπτωση της κυρίας Παπακώστα, κυβερνητικές πηγές μας λένε πως πρόκειται για άνοιγμα του Πάνου Καμμένου κι όχι του κ. Τσίπρα.

Όσο για τις αποχωρήσεις, ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως πληρώνει την κακή του σχέση με το «σύστημα Μαξίμου» και κυρίως με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Έμφαση στις αυτοδιοικητικές

Στο μεταξύ, τόσο στο Μαξίμου όσο και στο κόμμα δίνουν έμφαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θέλουν να αποδείξουν ενόψει βουλευτικών εκλογών στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους ότι αυτοί είναι οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι της αυτοαποκαλούμενης προοδευτικής παράταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να στηρίξει τουλάχιστον τρεις υποψηφιότητες περιφερειαρχών που το 2014 είχαν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, δίχως να αποκλείουν και νεοδημοκράτες:

τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, τον Απόστολο Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία είχε εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ.

Πέραν, εξάλλου, του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη θα υποστηριχθούν κι άλλες υποψηφιότητες δημάρχων με κεντροαριστερό πρόσημο ή που χαίρουν της εκτίμησης των τοπικών κοινωνιών.

 

Loading