«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης»

Στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει στόχο την «εξαφάνιση» της μεσαίας τάξης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην περιφέρεια Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

propoli

«Έχοντας ζήσει τα τελευταία χρόνια ολοένα και δυσκολότερες συνθήκες, τώρα τελευταία βιώνουμε και την απώλεια αυτού που ξέραμε ως μεσαία τάξη. Είναι τόσο βαριά η φορολογία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα πια, και κυρίως η επιβάρυνση αφορά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία», δήλωσε η Ε. Χριστοφιλοπούλου σε σχέση με την οικονομική πολιτική που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση.

Όσον αφορά την πρόταση ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής δήλωσε ότι «αυτό που έχουμε καταθέσει εμείς ως πρόταση νόμου, είναι να γίνει μια σοβαρή εθνικών διαστάσεων επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων και αυτό θα χρειαστεί μετά τις εκλογές, ευρύτερες συμμαχίες διακομματικές. Όσα είχε καταθέσει η κυρία Γεννηματά τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με τις εισφορές τους φόρους, τους αγρότες, τα έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, σαν πρόταση νόμου, δείχνοντας ότι δεν θέλουμε μόνο να λέμε αλλά και να πράττουμε».

Παράλληλά, τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να μειώσουμε τη φορολογία, αλλά και να δούμε πάλι από το μηδέν το ασφαλιστικό, διότι δεν είναι ότι υπήρξαν περικοπές, αλλά κατέστη βιώσιμο και τα παιδιά μας μπορούν να σκέφτονται ότι θα έχουν σύνταξη μεθαύριο. Δεν έγιναν θυσίες για να σωθεί το ασφαλιστικό, αλλά λόγω χρεών και το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, του 2015».

Ακόμα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της χώρας, έχει ως στόχο την «μαδουροποίηση» της χώρας και την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η Ε. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι «εάν δεν καταφέρουν να την στηρίξουν οι επιχειρήσεις, τι θα κάνουν; Δυστυχώς θα κοιτάξουν να την αντιπαρέλθουν και να κάνουνε μικρότερες συμβάσεις ή part-time εργασία, ή ακόμα και μαύρη εργασία. Άρα χρειαζόμαστε πραγματικά να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις από βάρη όπως φόροι για να μπορέσουμε να απαιτήσουμε να υπάρξουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση μισθών που θα μπορούν να τις αντέξουν τις επιχειρήσεις».

«Ο Τσίπρας πρέπει να μας ενημερώσει για τη συζήτηση με τον Ερντογάν»

Στο ζήτημα που αφορά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην γειτονική Τουρκία, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι «η επίσκεψη  Τσίπρα δεν μας έφερε κάτι καινούργιο. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά και ξέραμε τα προβλήματα, και είναι τουλάχιστον υβριστικό, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν τη μέρα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού να μιλήσει για τις επικηρύξεις αλλά και για τα νησιά. Εκείνο που ζητάει το ΚΙΝΑΛ είναι να δοθεί κάποια σοβαρή και ουσιαστική ενημέρωση, με οποιοδήποτε θεσμικό τρόπο, για τη δίωρη και πλέον συζήτηση, των δύο ηγετών».

Loading