IN TIME

Στόχος το απόλυτο στις περιφερειακές εκλογές

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Το απόλυτο στις περιφερειακές εκλογές έχει βάλει ως μεγάλο στόχο η Νέα Δημοκρατία και δεν το κρύβει, καθώς θέλει να βάψει «γαλάζιες» και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

propoli

Εξ ου και από την πρώτη στιγμή φρόντισε να τους δώσει πολιτική χροιά και πολιτικό χαρακτήρα.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διευκρινίζουν πως η συγκεκριμένη στόχευση δεν αποσκοπεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων το βράδυ της της 26ης Μαΐου ή της επόμενης Κυριακής, όταν και θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος όπου χρειαστεί. Αντίθετα, το κάνει γιατί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν και αντιμετωπίζουν τους Περιφερειάρχες ως συμμέτοχους στη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική που πρέπει να έχει η χώρα.

«Δεν γίνεται να σχεδιάζουμε περιφερειακή ανάπτυξη, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τις απόψεις, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες. Αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας αναπτυξιακός σχεδιασμός, το δικό μας όραμα, η δική μας φιλοσοφία πρέπει όσο το δυνατόν να συμπίπτει με τις απόψεις, τα οράματα και τους σχεδιασμούς των εκλεγμένων Περιφερειαρχών» συμπληρώνουν.

Σε αντίθεση με τις περιφερειακές εκλογές, στην Πειραιώς δεν ακολουθούν την ίδια τακτική και όσον αφορά στις δημοτικές εκλογές. Εκεί, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, υπάρχει εκ των πραγμάτων πολύ μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών κοινωνιών να επιλέξουν το πρόσωπο που θεωρούν ότι θα είναι καταλληλότερος δήμαρχος. Τα, δε, προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι δημοτικές αρχές μπορούν να γίνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό αντικείμενα πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. «Γι’ αυτό  ο βαθμός στήριξης είναι πολύ πιο χαλαρός στις δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τις Περιφερειακές εκλογές» προσθέτουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το πώς λειτουργεί  και σκέφτεται η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζητούμενο το 13/13

Το ότι οι Περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό πρόσημο το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν από την Πάτρα (τον περασμένο Νοέμβριο) έθεσε υψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, μα και των προσδοκών. «Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί νικήτρια και στις 13 Περιφέρειες της χώρας» υποστήριξε, δίνοντας το πολιτικό στίγμα. Μάλιστα, τότε, δεν δίστασε να προβλέψει ότι «στις περιφέρειες της χώρας θα εκδηλωθεί με την ίδια ένταση αυτό το οποίο διαπιστώνω σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα, από την Ηλεία μέχρι την Κοζάνη: ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής το οποίο λέει “φτάνει πια” με αυτήν την κυβέρνηση, αρκετά πια με τον κ. Τσίπρα, αρκετά πια με την ανικανότητα, τη μιζέρια».

Loading